Päästeamet soovitab pühade ajal veenduda kodu ohutuses

Päästeamet soovitab inimestel pühade ajal kodus ringi vaadata ja veenduda, et kodu on inimestele turvaline.

„Sel aastal on päästesündmustes tooni andnud toidu kõrbemised ja kurbade tagajärgedega elektriõnnetused. Seetõttu kutsume kõiki üles pühade ajal ohutult käituma ja märkama ka neid sugulasi, naabreid ja tuttavaid, kes ise oma ohutust tagada ei suuda. Paku oma abi ja hoiad pikal pühadeperioodil ära nii mõnegi õnnetuse,“ ütles päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe.

Päästeamet soovitab kontrollida, kas eluruumides olev suitsuandur ja vingugaasiandur on puhtad ja töökorras. Seda tõestab testnupu vajutamisel kostuv helisignaal.

Peoroogade kõrbemise vältimiseks tuleb toidul silma peal hoida. Kuuse kaunistamisel soovitab amet kasutada päris küünalde asemel elektriküünlaid ja veenduda, et need oleksid terved. Küünlaid ei maksa ööseks põlema jäta.

Põlevaid küünlaid ei tohi panna kergesti tuld võtvate materjalide lähedusse ega jätta järelevalveta. Viimasena ruumist lahkuja peab kustutama tule.

Amet tuletab meelde, et põlevat kaminat ning küdevat ahju ja pliiti ei tohi jätta järelevalveta. Ilutulestikku tuleb kasutada selleks ettenähtud ja ohutus kohas. Vooluvõrku ei tohi elektriseadmetega üle koormata, sest kuumenenud juhtmed võivad lühisesse sattudes süüdata ümbruse. Kasutada tohib ainult korras elektriseadmeid.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD