Menu

.      

Töötavate pensioniealiste arv on kümne aastaga kahekordistunud

  • Kirjutas BNS

Töötavate pensioniealiste arv on kümne aastaga kahekordistunud FOTO: pixabay

Rahvaloenduse tulemuste põhjal töötab 2021. aasta lõpu seisuga Eestis iga viies pensioniealine inimene, mis on kaks korda rohkem kui kümme aastat tagasi.

65-aastaseid ja vanemaid inimesi elab Eestis kokku 272 164. Neist 80 protsenti naudib pensionipõlve, kuid 2021. aasta lõpu seisuga töötab iga viies pensioniealine ehk 51 196 inimest. 10 aastat tagasi oli see suhtarv kaks korda väiksem – 65-aastastest ja vanematest oli toona tööga hõivatuid 10 protsenti. 

Kõigist 65-aastastest ja vanematest on mehi 35 protsenti. Hõivatud vanemaealistest moodustavad mehed aga 43 protsenti. Kuigi vanemaealiste seas on rohkem naisi kui mehi, on meeste hulgas rohkem neid, kes pensionieas veel töötavad. Sarnaselt tööealiste hõivatute üldistele näitajale on pensioniealiste palgatöötajate hulgas rohkem naisi, ettevõtjate hulgas aga rohkem mehi. 

Kõigist tööga hõivatud 65-aastastest ja vanematest 89 protsenti on oma põhitöökohal palgatöötajad, ülejäänud 11 protsenti tegutsevad ettevõtjatena. Kõikidest tööealistest hõivatutest  moodustavad põhitöökohaga ettevõtjad vaid 3,6 protsenti. Kui tööealiste ettevõtjate hulgas on veidi suurem osa palgatöötajatega ettevõtjaid, siis vanemaealistest ettevõtjatest 71 protsenti tegutseb üksi või perekeskis.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD