Menu

.      

Uuring: riigikogulaste vastuvõtule kutsumata jätmist toetab 69 %

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud ja Norstati läbiviidud küsitluse põhjal peab 69 protsenti vastajatest õigeks presidendi otsust kutsuda kõigi riigikogu liikmete asemel vabariigi aastapäeval vastuvõtule ainult riigikogu juhatuse, komisjonide esimehed ja aseesimehed ning fraktsioonide juhid.

Erakondliku eelistuse järgi peab presidendi otsust õigeks 87 protsenti Isamaa, 78 protsenti Eesti 200, 70 protsenti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, 68 protsenti Reformierakonna, 61 protsenti EKRE ning 60 protsenti Keskerakonna toetajatest. Kõikides sotsiaal-demograafilistes gruppides on ülekaalus vastajad, kes peavad presidendi otsust õigeks. 

14 protsenti vastajatest ei pea presidendi otsust õigeks.

Kuna president otsustas tänavu vabariigi aastapäeva vastuvõtule jätta riigikogu tavaliikmed kutsumata, siis küsis Ühiskonnauuringute Instituut viimases küsitluses inimestelt, kas nad peavad antud otsust õigeks. Samal teemal teatas peaminister Kaja Kallas neljapäeval, et solidaarsusest riigikogu liikmetega tema presidendi vastuvõtul ei osale. 

Norstati küsitlus viidi läbi kolmapäeval veebikeskkonnas 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales kokku 1008 vastajat.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD