Kolmandik eestlastest ei ole kursis oma partneri sissetulekuga

Kolmandik eestlastest ei ole kursis oma partneri sissetulekuga

CV.ee poolt läbiviidud tööturu monitooring näitab, et palgateemad jäävad eestlaste jaoks sageli saladuseks – uuringust selgub, et iga kolmas eestlane ei tea, kui palju tema elukaaslane või muu lähedane inimene teenib.

"Rahast räägitakse küll üha rohkem, kuid uuring näitab, et meil on veel ruumi avatumaks ja usalduslikumaks suhtlemiseks. Peaksime liikuma selles suunas, et kõik tunneksid end mugavalt ja julgeksid rahast avatult rääkida, sest ainult avatud ja aus suhtlus aitab kaasa tervislikele finantssuhetele ja vähendab palgaga seotud pingeid," toonitas CV.ee turundusjuht Karla Oder pressiteates..

Kuigi palgateemad puudutavad otseselt meie elukvaliteeti, eelistab kolmandik eestlasi neid arutelusid vältida. Palka käsitletakse endiselt väga isikliku ja tundliku teemana, mille avalikustamine võib tekitada ebamugavusi või viia ebaõiglaste hinnanguteni. Seetõttu jääb see teema nii mõnelgi korral suletud uste taha ka pereringis.

Uuring toob esile ka ettevõtete ettevaatliku käitumise palgateemadel. Selgub, et pea pooled Eesti tööandjatest eelistavad hoida töötajate palgateavet konfidentsiaalsena, mis loob olukorra, kus töötajate ootused avatusele ja läbipaistvusele võivad jääda täitmata.

Sealjuures ei avalikusta 62,4 protsenti ettevõtetest ettevõtte-siseselt töötajate palkasid, viidates palgateabe tundlikkusele ja vajadusele käsitleda seda individuaalselt. 48,6 protsenti tööandjatest usub, et palgateave tuleks hoida konfidentsiaalsena, kuna palk sõltub töötaja kogemusest ja panusest. 44,9 protsenti ettevõtetest ei avalda palganumbreid aga isegi töökuulutustel, jättes palgaläbirääkimised kandidaadiga isiklikuks aruteluks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD