Küttesüsteemide iga-aastaseks hoolduseks on käes viimane aeg

Küttesüsteemide iga-aastaseks hoolduseks on käes viimane aeg

Ehkki suur suvi ei ole veel päris läbi saanud, on uue kütteperioodi algus siiski ukse ees, mistõttu on praegu käes viimane aeg kutsuda koju spetsialist, et kodu küttesüsteem enne uue kütteperioodi algust üle vaadata ja iga-aastane hooldus ära teha, märgib  PZU Kindlustus.

PZU Kindlustuse varakahjude grupi juhi Marge Habakuke sõnul tuleb kõiki küttesüsteeme kontrollida ja hooldada vastavalt vajadusele, aga mitte harvemini kui kord aastas. „Ahjuküttega eramaja küttesüsteemi tohib majaomanik puhastada ise, aga vähemalt kord viie aasta jooksul peab seda tegema kutseline korstnapühkija, kes sisestab akti tehtud tööde kohta ka küttesüsteemide portaali,“ märkis ta.

Korrapärast hooldust nõuavad kõik kütteseadmed ahjudest-pliitidest kuni soojuspumpadeni välja. „Ahjukütte puhul on inimeste teadlikkus küttesüsteemi hoolduse vajadusest üsna hea, kuid näiteks õhk- ja maasoojuspumpade puhul kipuvad omanikud hoolduse sageli ära unustama,“ nentis Habakukk. „Seetõttu on soojuspumpade rikked ja nendest tingitud kahjujuhtumid paraku üsna sagedased.“

Päästeameti statistika kohaselt sai rikkest kütteseadmes mullu alguse 28 hoonetulekahju, 16 neist eluhoonetes. Tänavu on selliseid põlenguid olnud juba 23, neist 16 eluhoonetes. Kütteseadme kasutamise käigus tekkinud tulekahjudes hukkus möödunud aastal neli ja on tänavu hukkunud üks inimene.

PZU on rahvusvaheline enam kui 200-aastase kogemusega kahjukindlustusselts. PZU on Baltimaade juhtiv kindlustusselts ja iga seitsmenda Eesti elaniku vara on kindlustatud PZU-s.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD