Riik plaanib tõsta maksuvabasid piirmäärasid

Riik plaanib tõsta maksuvabasid piirmäärasid

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega tõstetakse mitmeid töötajatega seotud erisoodustuste maksuvabasid piirmäärasid, kuna aastatega on hinnad tõusnud.

"Viime maksuvabad piirmäärad vahepeal kerkinud elukallidusega kooskõlla – seda on ettevõtted juba pikalt oodanud," ütles finants- ja maksupoliitika asekantsler Evelyn Liivamägi.

Isikliku sõiduauto töösõitudeks kasutamise maksuvaba hüvitamise piirmäär on seni olnud 30 senti kilomeetri kohta ja kuni 335 eurot kuus. See tõuseb 50 sendini kilomeetri kohta ja kuni 550 euroni kuus. Hüvitise piirmäära muudeti viimati 2011. aastal.

Töötajate välislähetuse päevaraha saab maksuvabalt tasuda senise 50 euro asemel kuni 75 eurot. Selline piirmäär kehtib esimese 15 päeva kohta, seejärel langeb hüvitise piirmäär 40 euroni päevas senise 32 euro asemel. Viimati muudeti lähetuse päevaraha piirmäärasid kaheksa aastat tagasi. Näiteks Soome uuendab neid igal aastal, et see oleks vastavuses tegeliku hinnatasemega.

Töötaja tervise edendamiseks tehtavate maksuvabade kulutuste piirmäär 400 eurot aastas jääb küll paika, kuid selle kasutamine muutub paindlikumaks. Seda saab kasutada kogu aasta peale vastavalt soovile ja enam ei ole piiriks kasutada 100 eurot kvartalis. Muudatus vastab paremini inimeste soovidele ja vajadustele. Näiteks on nii võimalik töötajal soetada spordiklubi aastane pakett või hooajalise sporditegevuse harrastajal panusta sel perioodil rohkem.

Laieneb ka terviseteenuste ring, mida võib maksuvabalt hüvitada, näiteks lisanduvad sinna massaaž ja kõigi kutseliste tervishoiutöötajate teenused.

Veel muudetakse eelnõuga laeva ja lennuki meeskonna toitlustamise, vastuvõtukulude, reklaamkingituste, töötaja majutamise ning mittetulundusühingute kingitud meenete maksuvabasid piirmäärasid.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD