Järgmine avatud talude päev peetakse juuli keskel

Järgmine avatud talude päev peetakse juuli keskel

Järgmine ehk kümnes üle-eestiline avatud talude päev toimub tuleva aasta 12.-13. juulil.

Populaarsel kogupereüritusel ootavad külla sajad talud ja maaettevõtted üle Eesti. Tutvustatakse toidutootmist ja maaelu, aga pakutakse ka süüa ning põnevaid tegevusi kogu perele.

Sel suvel osales rekordiliselt 358 talu ning taludesse tehti ka rekordarv külastusi – ligi 310 000. "Eesti maaelu on meie kõigi tagala, meie toitja. Avatud talude päeval osalejate suur arv on tunnustus kõigile maaelu hoidjatele. Rekordite püüdmine ei ole ürituse eesmärk, ent need kinnitavad, et peame jätkama. Seda ka hea meelega teeme," rääkis regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman.

"Kokku on kümne aasta jooksul oma uksed külalistele avanud rohkem kui 900 talu ja maaettevõtet ning viimastel aastatel on külastajatel olnud võimalus valida üle 350 koha vahel üle Eesti. Seega on tegemist talude seas väga oodatud sündmusega, mida soovitakse oma kalendritesse kirja panna nii vara kui võimalik," ütles maaelu teadmuskeskuse maaeluvõrgustiku teenistuse juhataja Reve Lambur.

Avatud talude päeva korraldab regionaal- ja põllumajandusministeerium koos maaelu teadmuskeskusega. Teave talude registreerimisest avaldatakse järgmise aasta alguses.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD