Ligi 880 noort siirdub  ajateenistusse

Ligi 880 noort siirdub ajateenistusse

Kaitseressursside ameti kutsel alustab esmaspäeval ja teisipäeval ajateenistust ligi 880 noort, kelle hulgas on ka kuus neidu. 

Ameti teatel siirduvad noored erinevatesse üksustesse üle Eesti: diviisi staabi- ja sidepataljoni Ämaris, diviisi 2. jalaväebrigaadi Võrus ja diviisi suurtükiväepataljoni Tapal ning diviisi 1. jalaväebrigaadi Tapa ja Jõhvi linnakutes. 

Seejuures asuvad ajateenistusse seitse sõpruskonda ja 13 välismaalt tulnud kutsealust, kes elavad Soomes, Hollandis, Lätis, Rootsis ja Saksamaal. Kaitseressursside ameti peadirektori Anu Rannaveski sõnul näitab välismaal elavate kutsealuste soov tulla Eesti ajateenistusse seda, et pühendumus riigile ning seotus siinse eluga on tugev. 

Rannaveski kinnitusel on vabatahtlikult teenistusse astuvaid noori aina rohkem ning tänavu oktoobris asub omal algatusel ajateenistusse tervelt 48 protsenti kutsealustest. Kui eelmisel aastal läks oktoobrikutsega 46 protsenti omal algatusel, siis 2021. aastal oli neid näiteks 38 protsenti.

Oktoobrikutse väljaõpe kestab kaheksa kuud ja selle käigus õpetatakse välja kaitseväe reakoosseis. Noored omandavad kasulikke oskusi rasketes oludes toimetulekuks, saavad selgeks põhiteadmised riigikaitsest ja selle, kuidas ühtse meeskonnana edukalt toimida. 

Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas ehk tegu on viimase kutsumisega selles aastanumbris. Järgmine kutsumine toimub eeloleva aasta 13. jaanuaril. 

Kaitseressursside amet korraldab Tallinna kontori ees pilootprojekti "Ajateenistusse kutsumine kui sündmus". Esmakordselt pööratakse rohkem tähelepanu ajateenijate lähedastele, et tagada parem informeeritus aja- ja reservteenistusest ning karjääri- ja õppimisvõimaluste kohta riigikaitses. Kohalolijatele näidatakse varustust ja pildinäitust kaitseministeeriumi valitsemisala teenistujatest ja elust ajateenistuses. Üritus toimub esmaspäeval kella 8–11 aadressil Aiandi 15.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD