Nädalaga haigestus koroonasse 867 ja grippi neli inimest

Nädalaga haigestus koroonasse 867 ja grippi neli inimest

Terviseameti andmetel haigestus eelmisel nädalal koroonaviirusesse 867 inimest, samas kui grippi haigestus neli inimest.

Raskekujulise koroonaviiruse tõttu viidi haiglatesse 27 inimest, kellest 24 ehk 88,9 protsenti olid üle 60-aastased. Intensiivravi vajas üks inimene.

Haiglasse viidud inimeste arv püsib stabiilsena, langustrend on peatunud ning on täheldatud väikest kasvutrendi. Haigestumuse kasv vanemaealiste seas võib kaasa tuua ka haiglaravi vajavate inimeste arvu suurenemise.

Koroonaviirusesse nakatunud inimeste arv vähenes võrreldes nädal varasema ajaga 4,6 protsenti. Haigestumus on kasvutrendis 5-9-aastaste ning üle 75-aastaste seas. Väikelaste ja täiskasvanute hulgas on haigestumus vähenenud või ei muutunud märgatavalt. 

Püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud, registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigestumisi. Laboratoorselt kinnitati neli gripiviirust, neist üks oli A-gripiviirus, üks B-gripiviirus ning kahel juhul jäi viirus tuvastamata. Haigestumised olid valdavalt seotud muude ülemiste hingamisteede nakkushaigusi põhjustavate viirustega, neist rinoviirused moodustasid 48 protsenti, millele järgnesid adeno- ja paragripiviirused.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on Euroopa Liidus gripi aktiivsus madalal hooajalisel tasemel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD