Kapo: Anonymouse nime all esinenud küberrünnakuga ähvardajad on teada

Foto: Aigar NagelKaitsepolitsei (kapo) on koostöös riigi infosüsteemi ameti ning politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri noorsoopolitsei ja kriminaalpolitseiga tuvastanud isikud, kes levitasid internetis üleskutset ja ähvardusi toime panna küberründeid Eesti serverite vastu esinedes nime all Anonymous.

Kindlaks tehtud isikute seas on alaelisi Eesti elanikke, nende suhtes kriminaalmenetlust alustatud ei ole, see sõltub täiendavate asjaolude edasisest tuvastamisest, muuhulgas nende tegevusega tekitatud kahju suurusest, teatas kaitsepolitsei BNS-ile.

 

Noorsoopolitsei soovitab lapsevanematel tunda huvi oma alaealiste laste tegevuse vastu internetis ja selgitada neile mõtlematu tegevuse võimalikke tagajärgi. Vastavalt karistusseadustikule algab kriminaalvastutuse iga 14. eluaastast. Kui süüteoga on tekitatud materiaalne kahju, näiteks äriühingutele, kaasneb süüdimõistmisega tõenäoliselt kohustus see hüvitada.

 

Videokeskkonda Youtube pandi esmaspäeva õhtul üles video, milles häkkerite võrgustiku Anonymous esindajana esinev tegelane hoiatab Eestit küberrünnaku eest, kuna "siinne valitsus ei austa oma rahvast". Sotsiaalvõrgustikes Twitter ja Facebook teatati kavast käivitada Eesti-vastase küberrünnak juba möödunud nädala reedel. Rünnaku alguseks oli kavandatud kolmapäev, mis hiljem lükati edasi reedele.

 

veel...

2012-10-09 - Anonüümsed häkkerid ähvardavad Eestit rünnata

2012-10-11 - RIA: kolmapäeval prooviti rünnata mõnda Eesti veebilehte

2012-10-11 - RIA: olukord küberruumis on üldiselt rahulik

 

Comments  
  +4
...noormehed häkkerid ,teadke,et infosüsteem on nii üles sätitud, et teid on koguaeg võimalik jälgida, olenematta sellest ,kas tahte või ei taha.Kõik arvutid ja telefonid on registreeritud ja kontrolli all.Salasilm KAPO jälgib teid!!!!!!!!Kõige kindlam on saata teateid kirjatuviga. :u
  -1

Quoting Tubli:

Hea töö :-)


:lol: :lol: :lol:
  -1
Hea töö :-)

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD