Küberrünnakutega ähvardamine seekord kriminaalasja kaasa ei toonud

Anonymouse sildi all Eesti veebisüsteemi ähvardamine küberrünnakutega seekord veel kriminaaluurimist kaasa ei toonud.

Kaitsepolitsei kõneisiku Harrys Puusepa sõnul võib praegu teadaoleva põhjal öelda, et suurem kahju õnnestus seekord ära hoida ja seetõttu ei järgne toimunule ka kriminaaluurimist. "Olulise kahju korral järgneb aga juba kriminaalmenetlus ning eraldi võivad organisatsioonid neile tekitatud kahju ka tsiviilhagiga kohtus välja nõuda," rõhutas Puusepp BNS-ile.

Kaitsepolitsei tegi koostöös riigi infosüsteemi ameti ning politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri noorsoopolitsei ning kriminaalpolitseiga möödunud nädalal kiiresti kindlaks, et küberrünnakutega ähvardamise taga on Lääne-Virumaal elav noormees. Väike-Maarja piirkonnast pärit juhtunu võtmetegelane levitas internetis üleskutset ja ähvardusi toime panna küberründeid Eesti serverite vastu esinedes nime all Anonymous.

Videokeskkonna Youtube kasutaja pani 8. oktoobri õhtul üles video, milles häkkerite võrgustiku Anonymous esindajana esinev tegelane hoiatab Eestit küberrünnaku eest, kuna "siinne valitsus ei austa oma rahvast". Sotsiaalvõrgustikes Twitter ja Facebook teatati kavast käivitada Eesti-vastase küberrünnak juba 5. oktoobril.

Veebilehed jäid RIA kinnitusel kättesaadavaks ja probleeme lehtede külastamisega võis esineda lühikese aja jooksul. Ründekatsed algasid 10. oktoobril umbes kell 18.30 ja kestsid vahelduva eduga poole ööni. Inimeste tavapärast elu tegevus ei mõjutanud ja 11. oktoobri hommikul oli olukord rahulik.

veel...

2012-10-09 - Anonüümsed häkkerid ähvardavad Eestit rünnata

2012-10-12 - Kapo: Anonymouse nime all esinenud küberrünnakuga ähvardajad on teada


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD