Koolivägivalla juhtumit uurivad nii Põhja kui ka Lõuna prefektuur

Kaader videost  FOTO: InternetSelle nädala keskel avalikkuse ette jõudnud Valga koolivägivalla juhtumit uurivad nii Põhja kui ka Lõuna prefektuuri politseinikud, kes on läbi viinud esmased uurimistoimingud.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Valdo Gerassimovi sõnul on neljapäeval alustatud kriminaalmenetluse raames läbi viidud ka esimesed ülekuulamised.

"Kuna tegemist on juhtumiga, kus kõik osapooled on alaealised vanuses 12-14 eluaastat, üritavad politseiametnikud oma tööd maksimaalselt kiiresti teha. Kuna menetlus on algusjärgus ning informatsiooni kogumine jätkub, ei ole võimalik praeguseks kogutud andmeid avalikustada. Lisan, et alustatud menetluse käigus kontrollitakse, kas antud isikud on seotud teiste taoliste juhtumitega või mitte," lausus Gerassimov.

Vastavalt kehtivale seadusandlusele on isik süüvõimeline, kui ta on teo toimepanemise ajal süüdiv ja vähemalt 14-aastane. Kuriteo toimepanemise eest vastutab ta üldises korras, teatas Lõuna ringkonaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Kui süüteo on toime pannud alaealine, kelle vanus on kuni 14 eluaastat, siis tema suhtes kriminaalmenetlust lõpetatakse ning materjalid saadetakse elukohajärgsesse alaealiste komisjoni. Mõjutusvahendi kohaldamisel lähtub alaealiste komisjon alaealiste mõjutusvahendite seadusest.

Politsei- ja piirivalveamet ning haridus- ja teadusministeerium algatasid neljapäeval eradiseisvad uurimised, et selgitada välja kolmapäeva õhtul sotsiaalvõrgustikes levinud videos kujutatud koolivägivalla juhtumi asjaolusid.

Haridusministeerium korraldab oma uurimise, et saada selgust, kas kooli juhtkond ning pedagoogid on käitunud koolivägivalla juhtumi puhul adekvaatselt.

Sotsiaalmeedias levis kolmapäeva õhtul nüüdseks eemaldatud YouTube'i video, milles klassikaaslased löövad Valga koolitüdrukut käte ja jalgadega, kisuvad teda juustest ja solvavad teda. Väidetavalt ei toonud koolivägivalla ohver nõutud sigarette, mistõttu hakkasid kaaslased teda peksma.

2012-10-18 - Haridusministeerium ja politsei uurivad koolivägivalla juhtumit


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD