Menu

.      

Ivari – saarlase sugemetega võruke

Ivari Padar. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

POLIITIK • Sotsiaaldemokraatide Kagu-Eesti esinumber Ivari Padar räägib oma plaanist rajada Navile külaraamatukogu. Raamatukogu rajamise võtaks ta uuesti riigikokku pääsedes taas oma südameasjaks.
Kohtume ministri kodus

Kui Maire Aunaste, Heimar Lenk ja Hanno Pevkur valisid kohtumiskohaks mõne Võru tuntud söögikoha, siis Ivari Padar palub Võrumaa Teataja nagu talumehele kohane otse oma koju Navile. Sõidame Padari talu väravast sisse pühapäeval kella 11 paiku. Päike sirab taevas veel kõrgel ning peremees ise võtab sellest viimast – seisab talu trepi peal päikeselaigus, kissitab silmi ja pahvib mõnuga suitsu. Teretame kättpidi ja Ivari kutsub meid tuppa. Otse kööki, kus juba ootamas kaetud laud kiluvõileibade ja piparmünditeega. Padari köök on hubane ja soe ning peremehel endal nägu laial naerul. Võtame taldrikud ja tassid ning liigume edasi elutuppa, kuhu paistab parajasti keskpäevapäike. „Mul ongi nii, et ühel pool maja on kevad ja teisel pool talv,” ütleb Ivari ja seab end rahulolevalt pehmele nahkdiivanile istuma.

Kuna algne plaan oli teha intervjuu laupäeval, aga Ivari lükkas selle hilise kojujõudmise tõttu edasi, siis uurin, mis asja ta eelmisel päeval ajas. Ivari räägib, et eile (laupäeval – I. T.) oli Võrus laat. „Tuli kohal käia,” ütleb ta. Sellise kampaaniaga on Ivari nõus, aga ukselt-uksele käimise värk talle ei istu.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD