Menu

.      

Misso uues koolihoones kõlas esimene koolikell

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Misso lapsed esinesid koolihoone avamispeole kogunenud külalistele ja koolikaaslastele. FOTO: Võrumaa Teataja

AJALUGU VÕRUMAA TEATAJA Teisipäev, 2. september 2008

KOOL • Kümme aastat väldanud Misso keskkooli uue hoone ehitus on jõudnud lõpule. Eile kõlas uues hoones esimene koolikell.

Kooli direktor Ere Käis tunnistas, et ta ei usu praegugi, et uus koolihoone on tõesti valmis. „Võtab aega, et uues koolimajas olemise tunded kohale jõuaks. Hetkel on selline uskumatu olemine, et kas tõesti on uus koolihoone valmis,” jagas ta positiivseid emotsioone.

Tänavu alustas Misso koolis õppetööd 83 õpilast, nende seas ka kolm esimese klassi tulijat. Kurva tõigana kõlab tõsiasi, et õpilaste vähesuse tõttu avatakse Missos viimast korda kümnes klass.

Õpilastele, kooli töötajatele ning külalistele lausus koolihoone avamisel tervitussõnad Riigikogu liige Mailis Reps.

„Siit tulevad väga tublid õpilased, kes jõuavad kaugele, ja särasilmsed õpetajad, kes viivad vabariiki edasi,” kinnitas ta oma kõnes.

Koolihoone õnnistas sisse Vastseliina koguduse õpetaja Toivo Hollo: „Tõelised väärtused, mida kool väljendab ja kannab, on pühalikud ja igavesed.”

Misso vallavanema Lembit Siku sõnul on Misso kooli eripäraks ehitamiseks kulunud aeg ning raha. „Misso kool on ehitatud üles poliitilise raha eest. Lõpuks on koolihoone ometi valmis! Loodan, et inimesed mõistavad, kui palju on koolihoone valmimiseks vaeva nähtud,” ütles vallavanem.

Avamistseremoonial tunnustati ja tänati kõiki neid, kes koolihoone valmimisele kaasa on aidanud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD