Menu

.      

Postiteest saab Eesti esimene miljöötee

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Ajaloolise Postitee ehk vana Tartu-Võru maantee kaitseks allkirjastati ühiste kavatsuste protokoll. Foto: KERTU KÜNNAPUU

Võru vald andis teada, et eile sõlmisid maanteeamet, keskkonnaamet, riigimetsa majandamise keskus, Võru vallavalitsus, Kanepi vallavalitsus, Põlva vallavalitsus ja MTÜ Postitee ühiste kavatsuste protokolli, millega ühiselt kaitstakse, säilitatakse, arendatakse ning tutvustatakse ajaloolis-kultuurilist Postiteed.

Dokumendis lepiti kokku Postitee korrashoius ja arendamises, mis võimaldavad sellel kujuneda Eesti esimeseks miljööteeks. Oluline on nelja olulise valdkonna terviklik käsitlus, mis hõlmab Postitee tuhandeaastast ajaloopärandit, maanteega piirnevat puhast ning kaunist looduskeskkonda, piirkonnas tegutsevaid ettevõtteid ja kogukondi ning tulevikus tekkivate mitmeviisiliste liiklemisvajadustega arvestamist.

Kohalikud omavalitsused lubasid Postitee piirkonda planeerida, arendada ja korras hoida õigusaktide kohaselt ning uutes üldplaneeringutes arvestada miljöötee kaitse tagamise vajadusega kohalikul tasandil. Võru vallavalitsuse poolt allkirjastas dokumendi vallavanem Kalmer Puusepp.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD