Menu

.      

FOTOD Kõik liiklejad on võrdsed, mõned võrdsemad. Eriti kevadel.

  • Kirjutas Kalev Annom

Peatselt juubelit tähistav liiklusspetsialist Randu Raudvassar on rooli keeranud üle poole sajandi. Teda teevad ettevaatlikuks autoaknast paistvad koonused keskväljaku lähistel. Fotod: KALEV ANNOM

Kevad linnaliikluses 

OSKUS ETTE NÄHA > Üle poole sajandi autorooli keeranud ja 45 aastat teistele liikluseeskirju ja autojuhtimist õpetanud Randu Raudvassar ütles, et liikluses on kõik kevaded ühte moodi. Garaažidest ja seisukohtadest tulevad liiklusse ka need, kes talvel ei sõitnud. Kevadel liiklus tiheneb nende kohmakalt juhitud liiklusvahenditega, olgu siis tegu nelja- või kaherattalistega.

„Kevad on veel natuke noor, et näha liikluses hanereas sõitvaid mopeede, kuid see on päevade küsimus,” rääkis Randu Raudvassar Võrumaa Teatajale. „Teiselt poolt võttes on ka Võru linnas kohti, kus tehakse vigu või on märgistus kehvasti tehtud.”

Suunatuli

Randu Raudvassari sõnul on suunatuli paljudele sõidukijuhtidele nagu lisavarustus, mis autole muretsemata jäetud.

„Suuna muutmiseks on juht kohustatud märku andma vähemalt kolm sekundit enne manöövri alustamist, kuid seda kiputakse tegema hiljem või siis juba pöörde ajal. Selline käitumine ei abista teisi liiklejaid, tekitab pingeid.

Suunda võiks anda isegi neli-viis sekundit enne liikumissuuna muutmise algust,” räägib staažikas liiklusspetsialist Randu Rauvassar ja on kurb, et seda lihtsat tõde peab ikka ja jälle kordama ja kordama.

Jüri ja Luha tänava ringristmik

Jüri ja Luha tänava ringristmik FOTOD: Kalev Annom

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD