Menu

.      

FOTOD Kevad toob kalamehed kaldale püüdma ja paate korda seadma

  • Kirjutas Kalev Annom

Üks lemmikkalapüügikohtadest on Tallinna maantee silla juures Vana- Võhandul  FOTO: Kalev Annom

Kalamehed tahavad Töörahva Kala tagasi! Kes korraldaks?

Kalamees püüab kuldkalakese. Kalake paluma: „Lase mind vette tagasi, täidan ühe su soovi!”. „Alati on ju ikka kolm soovi olnud?” üllatub kalur. „Tead, mees, see on muinasjuttudes nii, elus on ikka ainult üks soov.”

Kalamehed eriti ei räägi. Nii nagu nad istuvad järvejääl üksteisest eemal, nii on ka kaldal. Kalamehed on keskendunud, kobarasse ei kogune, segajaid ei taha. Sedavõrd põnevam oli vaikselt nende juurde minna ja juttu alustada.

Kalakohad

Üks lemmikkohtadest on Tallinna maantee silla juures Vana-Võhandul. Tamula kaldal meeldib kalameestele Roosisaare silla juures kuju Pung juures ja endise gaasianalüsaatorite tehase juures. Veel võib mehi õngedega näha Kirumpää lähistel.

Kui Tallinna maantee silla juures on tippajal isegi ligi 30 kalameest-naist, siis mujal mitu korda vähem. Võrumaa on järvederohke ja eks iga järve jaoks jätkub kalamehi, kes mõtlevad oma mõtteid, jälgivad õngekorgi kiikumist ning loodavad näkkamist.

Jura Ukrainast

Jura Ukrainast  FOTO: Kalev Annom

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD