Menu

.      

Võrumaa õpilased on riigi tublimate uurimistöö tegijate seas punkriehituse ja raamatuarmastusega

  • Kirjutas Sten Sang

Reio Vissel usub muinasjutte edasi kanduvat põlvest põlve ja raamatutes peitub tema hinnangul suur tarkus. Oleks lugejatel vaid kannatust selleni jõuda. Foto: VÕRU KREUTZWALDI KOOL

16 ja 17. aprillil toimub Tartus ERMis õpilaste teadusfestival, kus on väljapanekutega kohal riikliku teadustööde konkursi lõppvooru pääsenud noored üle Eesti.

Saja parima sekka pääses kahe Võrumaa õpilase uurimistöö. Neis õpetatakse ehitama elamiskõlblikku metsavennapunkrit ja räägitakse armastusest muinaslugude vastu.

Punkrielanik Paul

Antsla gümnaasiumi 9. klassi õpilasel Heikko-Hardi Reinholdil valmis praktiline töö „Metsavendlus Eestis: metsavenna punkri ehitamine”, mille juhendaja on Eve Kubi.

Heikko-Hardi Reinhold on väga põhjalikult uurinud metsavendade eluolu ning ehitas kodulähedases metsas ise algusest lõpuni valmis metsavennapunkri. Uurimistöös on dokumenteeritud nii isetehtud punkri ehitus kui ka antud ülevaade sõjajärgsest metsavendluse ajaloost. Oma töös kirjeldab Reinhold legendaarse metsavenna Alfred Käärmanni (tuntud ka kui metsavend Paul) elukäiku. „Metsavennapunkri ehitamisel on oluline koht punkri asukohal ning looduslikel oludel.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD