Menu

.      

Vetelpäästjad alustasid täna tööd Võru linna randades

  • Kirjutas Heleri Lakur

Kubja rannas tehtud korrastustööde käigus puhastati käesoleval aastal järv nii setetest kui ka taimestikust ning linnavalitsuse kinnitusel on järvel olev hüppetorn uuest hooajast jälle avatud. Pildil rannavalvur Rauno Sikk Kubja rannas Võrus. Foto: MIKKO LEO SELG

Täna avatakse ametlik suplushooaeg 19 Eesti rannas: Tallinnas, Põlvas, Türil, Viljandis, Haapsalus, Elvas, Pärnus, Viljandis, Otepääl ja Võrus.

Kui õhu soojakraadid ei luba veel väga suvist ilma, siis ametliku rannahooajaga võib tänasest alustada. Võrus on 1. juunist ametlikult avatud nii Tamula kui ka Kubja järve rand ning juba mitmendat aastat järjest valvavad avalikku korda ja vastutavad suplejate ohutuse eest selleks spetsiaalselt koolitatud inimesed. Samuti näevad sellest hooajast kaks suuremat avalikku randa Võru linnas välja senisest atraktiivsemad.

Vetelpäästjaid võib usaldada küll

Rannavalve meeskonda asutakse kokku panema juba märtsikuus. Selleks otsitakse sobivad inimesed ja aprilliks on meeskonnad üle Eesti koos. „Maikuus algavad rannavalvurite koolitused, mis kestavad kaks nädalat. See tähendab esmaabi andmise õpet, pääste teooriat ja praktikat, paadi ja mootori käsitlust, ujula praktikat ja psühholoogiat,” kommenteerib ASi G4S Eesti kommunikatsioonispetsialist Esme Kassak. Seejärel algab aga igapäevane praktika, mis on rannavalvuriks saamisel kõige olulisem. Kassak lisab, et rannavalvuriteks tulevad inimesed, kellele meeldib nende töö ja kes teevad seda suure pühendumusega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD