Menu

.      

Päike annab peale pruuni jume paraja portsu elektrienergiat

  • Kirjutas Sten Sang

OÜ Energy Smart juhatuse liige Ronald Nermann on Kurenurme päikesepargi elektritootlikkusega rahul ning peab plaani veel suuremate päikeseparkide rajamiseks. Foto: ERAKOGU

OÜ Energy Smart juhatuse liige Ronald Nermann avas 2015. aasta aprillis koos partneritega Lõuna-Eestis Kurenurmes näidisprojektina nüüdisaegse 100kilovatise võimsusega päikesepargi. See koosneb 11 tornist, millest igaühel on 42 päikesepaneeli. Pargi eestvedaja soovib selle pilootprojektiga tõsta teadlikkust päikeseelektri valdkonnas ja julgustada selliseid lahendusi kasutama.

Kavalad iseliikurid

„Päikesepaneelide efektiivsuse suurendamiseks kasutame päikesejälgijaid, mille ingliskeelne nimetus on solarpark with tracking system. Need sensorid suunavad paneele pidevalt kõige valgusküllasemate kohtade poole: selgetel ilmadel päikese, pilviste ilmadega aga hõredama pilvisusega taevaosade poole,” kirjeldas ettevõtja. Ta lisas, et lumisel talvel võivad paneelid pilvise ilmaga vaadata hoopis alla lumelt peegelduva valguse poole.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD