Menu

.      

Laulupeotulega suitsusaunas. Ihualasti. Aga mitte ihuüksi. Ikka omadega mõtteid ja oskusi jagades

  • Kirjutas Kalev Annom

Suitsusaunaoskuste jagamise koolituse lõpetamine. Eda Veeroja (vasakult), Kai Paks, Airi Saua, Kairi Aaspere ja Kaia Muhuste. Esiplaanil laulupeotuli, kust saab oma kodusauna tuld võtta. FOTO: Kalev Annom

Suitsusaunast räägivad Eda, Kai, Airi, Kairi ja Kaia

Samal ajal koolide lõpuaktustega lõpetas Vällamäe jalamil Mooska talus kaks rühma saunanaise ja saunamehe koolituse. Oma saunaga paremini toimetama õppijaid oli tulnud üle Eesti. Neli naist soostusid lõpusauna vahepausi ajal võrkkiigest välja ronima, et anda kiirintervjuu Võrumaa Teatajale. Olgu kohe alguses öeldud, et üks edasijõudnute suitsusaunas käik kestab viis ja enamgi tundi. Aja määrab enesetunne.

Koolituse lõpetajaid on sadades

Mooska talu suitsusauna teadjanaise Eda Veeroja sõnul olid alguses, kuskil kolm aastat tagasi lihtsamad vihtlemise koolitused, millest praeguseks on välja kasvanud sügavad kogemuste ja oskuste jagamise koolitused. Paljud tulevad ikka ja jälle sellistele oskuste jagamise kogunemistele osalema. Saunaga seotud oskuste ja kommete varasalv on lõputu.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD