Menu

.      

FOTOD Kalmistuvahile on tema töö konti mööda ja rõõmu teeb omaste hooliv suhtumine

  • Kirjutas Heleri Lakur

Rõuge valla kohalike elanike sõnul on Vana-Roosa ja Varstu-Ritsiku surnuaiad alati perfektselt hooldatud. Saime sellele ka oma silmaga kinnitust, kui käisime kalmistuvahiga kohtumas. Rahvas kiidab hoolsat kalmistuvahti Ilmarit ka abivalmiduse ja vastutulelikkuse eest. Ilmar Udsu sõnul on suurimaks murekohaks kalmistul kasvavad vanad puud ja päevinäinud kantsel, mis vajaks remonti või uuega asendamist. FOTOD: Aigar NAgel

Võrumaal Rõuge vallas asuva kahe kalmistu, Vana-Roosa ja Varstu-Ritsiku kalmistuvahile Ilmar Udsule (56) on surnuaial käimine saanud igapäeva lahutamatuks osaks juba viimased kuus aastat. Kohusetundlikule, hoolsale ja tööd armastavale mehele ei ole kalmistu ümbruse hooldamine kunagi olnud ülemäära raske ning tema töökust on märganud ka paljud kalmistu külastajad.

Kalmistuvahi töö on kontimööda

Tsooru-Krabi tee äärde jääval Vana-Roosa küla kalmistul arvatakse vanust olevat enam kui 70 aastat. Tegemist on väga vana, kuid tänapäeval harva esineva, väga puhta ja korras surnuaiaga. Ligi nelja hektari suurusel kalmistul kasvavad vanad puud ja tihe muru, mis vajavad mitu korda aastas hooldamist, kuid kalmistuvahi Ilmar Udsu jaoks pole see raske, sest mehe sõnul kuulubki surnuaia hooldamine ja korrashoid tema töökohustuste hulka. Kalmistuvahi hallata ja korrastada on kaks surnuaeda – Varstus ja Vana-Roosa külas. Ta peab oma tööd sama oluliseks nagu ükskõik millist muud ametit.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD