Menu

.      

Väimela mammutkanalal kriips peal?

  • Kirjutas Sten Sang

 Väimelasse kanala rajamise ümber on pinged üleval olnud juba pikka aega. Augustikuu lõpus põles Väimelas kunagine karjalaut, mis kuulub osaühingule Lõuna-Eesti Talumuna ning kuhu sooviti rajada suurkanalat. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT> Koos OÜ Jäneselaane juhi Ats Albertiga magusaid äriplaane pidanud OÜ Lõuna-Eesti Talumuna juht Tõnu Vetik kurtis meediale, kuidas kohalikud ei lase Eestimaal õitseda ja takistavad üüratu munafarmi rajamist. Arendajad on südamest solvunud protestivate eestlaste peale, kes ei soovi oma kodu tagahoovi kanalaid, tuulikuid ja puitmassitehaseid.

Võru vald otsustas kohalike nõudel tühistada Väimelasse kavandatud kanala detailplaneeringu. Selle otsusega kaasneks ehitusluba omavale OÜ-le Jäneselaane ilmajäämine ligi 500 000eurosest PRIA toetusest, mis oli mõeldud kanala ja lahtise sõnnikuhoidla ehituseks. Arendaja kaebas valla otsuse kohtusse ja 7. novembril tuleb otsus detailplaneeringu lõpetamise seaduslikkuse kohta. Seni ei saabu veel lõplikku kindlust: kas hiiglaslik kanala rajatakse Väimelasse või ei?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD