Menu

.      

FOTOD Võru kauplejad andsid Tartu Turuhoones kuuma

  • Kirjutas Sten Sang

Fotod: HANNA MAKKO

Möödunud nädalavahetusel toimus Tartu Turuhoones üritus Eesti Maitsed. 17 külaliskaupleja ja 60 püsikaupleja seas pakkusid oma maitsvat toidukraami võrumaised Rõuge Pagar ja Metsavenna talu. Toimetus käis mekkimas hõrke kodumaiseid palu ning puhus müüjatega törts turujuttu.

Kurikuulus lihapontšik

OÜ-le Võru Sako kuuluva Rõuge Pagari letis leiab askeldamas naerusuise Malle Treieri, kes lahkel käel müütab ligiastujatele kohupiimataskuid ja lihapirukaid.

OÜ-le Võru Sako kuuluva Rõuge Pagari letis leiab askeldamas naerusuise Malle Treieri. Fotod: HANNA MAKKO

„Mul on 30 kandikut ja erinevaid saiakesi, kooke, leibu-saiu on poolsada. Peale selle veel küpsised! Hommikul poole kaheksa ajal alustasin ja siis oli lett täis, praeguseks on üsna vähe alles,” ajab Malle tootevihikus näpuga rida  ning on rahul keskpäevase tulemusega. Ta lisab, et tururahvas armastab nii soolast kui ka magusat ning kõige popim on lihapontšik. Kolm aastat pagariletis ametis olnu nimetab enda meelisampsudena kohupiimataskut ja moorapead. Küsin müüjalt põneva nimega Mocca kännu kohta ning saan vastuseks, et tegu on nostalgiaversiooniga kunagisest tordist. PILDIGALERII

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD