Menu

.      

Hauakaevajad leidsid Leevi kalmistult lõhkemata granaadi

  • Kirjutas Heleri Lakur

Lõhkekeha viidi pärast hauast väljakaevamist paarikümne meetri kaugusel asuvasse põõsasse, mis on pildil noolega tähistatud. Foto: AIGAR NAGEL

Kolmapäeva hommikul kaevasid Läti hauakaevajad Võru-Räpina maantee ääres asuvalt Leevi kalmistult välja veel lõhkemata lõhkekeha.

Matusetalituse korraldaja ja jutlustaja, kes talituse ajaks kalmistule jõudis, ütles toimetusele, et lahkunu ärasaatmiseks peeti mälestustalitus kiiresti ära, pärast seda lahkusid inimesed kohe kalmistult.

Meetri sügavusel

„Helistasin numbril 112 enne kella 13. Ma kujutan ette, et kui hauakaevajad selle labidate ja paljaste kätega välja kaevasid, siis olgu Jumal tänatud, et nad labidaga sellele pihta ei löönud,” sõnab jutlustaja Jüri Pallo, kes juhtunust kohapeal teada sai. Lõhkekeha, mis Pallo teatel meenutas sõjaaegset granaati, leiti meetri sügavuselt ja kuna hauakaevajad ei teadnud, mida sellega peale hakata, informeerisid nad leiust ka kalmistuvahti. Kohalviibijate hinnangul oleks Leevi kalmistuvaht pidanud helistama kohe 112, aga ei teinud seda. „Kui Läti mehed mulle sellest teada andsid, peatasime matuserongkäigu.

Leevi kalmistult leiti kolmapäeva hommikul lõhkemata granaat. Foto: POLITSEI- JA PIIRIVALVEAMET

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD