Menu

.      

FOTOD Lõunatormi õppustel harjutati esimest korda laiapõhjalist koostööd kriisiolukordadeks

  • Kirjutas Heleri Lakur

Lõuna-Eestis väldanud laiapõhjalise riigikaitse õppuse peastaap koondus õppuste ajaks Taara linnakusse, kus ühise laua taga istusid kõikide jõustruktuuride esindajad, sealhulgas kohaliku omavalitsuse esindajad. Foto: AIGAR NAGEL

Nädalasel õppusel Lõunatorm 2020 harjutab kaitseväe 2. jalaväebrigaad koos teiste jõustruktuuride, riigikaitsepartnerite ja kohalike omavalitsustega, kuidas kriisiolukorras lahendada Lõuna-Eesti kui ühe regiooni julgeolekut ohustavaid tegureid.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri juht Vallo Koppel FOTOD: Aigar Nagel

Ühine kriisiolukordadeks harjutamine

2 jalaväebrigaadi teabeohvitseri Sander Mändoja sõnul on Lõunatormi õppusi korraldatud ka varem, ent sel korral keskendutakse laiapindsele riigikaitsele. „Tegemist on laiapõhjalise riigikaitse õppusega Lõuna-Eestis ehk et kuidas me ühises geograafilises ruumis teeme ühise pingutuse selleks, et lahendada kriisiolukord. See on selle õppuse mõte,” sõnab kolonelleitnant ja õppuse üldjuht Lauri Abel.

2 jalaväebrigaadi ülema kolonel Tarmo Metsa FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD