Menu

.      

Hansi talu isa ja poeg Silver ja Sigmar Tammemägi sepitsevad talutööde kõrvalt veoautokrossi meistreid juba mitukümmend aastat

  • Kirjutas Kalev Annom

Isa ja poeg Sigmar (vasakul) ja Silver Tammemägi oma Hansi talu Matsi raja ääres, kus esimesed stardid olid 20 aastat tagasi, aastal 2000. Tänavu võttis võistluste korraldamise isalt üle Sigmar Tammemägi. Isa ja poeg on kokku kümnekordsed Eesti meistrid ja Sigmaril on nagu kirsiks tordil ka Läti meistri tiitel. Kui valmib talu kõrvalhoone, siis avaneb võimalus esimest korda korralikult välja panna meeste umbes pool tuhat karikat. FOTO: Kalev Annom

Jakov Sverdlovi nimelise kolhoosi (1949–1989) mehed eesotsas esimees Arno Laulu ja automajandi juhi Edmont Oruga tajusid rahva huvi ja rajasid ligemale 40 aastat tagasi Roosikule veoautode krossiraja, mis sai kiiresti populaarseks ning meelitas kihutavaid veoautosid vaatama tuhandeid inimesi.

Üheks kihutajaks ja eestvedajaks oli ka tulevane Hansi talu peremees Silver Tammemägi, kes võitis 1986. aastal Roosikul esikoha. Krossirajal oli siis koguni 69 veokit!

Kuulus Meegomäe

Võrus Kubja linnaosa külje all Kasaritsa-Meegomäel peeti alates 1961. aastast ridamisi väga võimsaid motokrosse, lausa üleliidulisi.

Huvilisi oli nii palju, et Võrust käisid Meegomäele ekspressbussid. Ühele sellisele krossile sattus 1972. aastal 13aastane Silver Tammemägi ja et vaatemäng oli nii sügavale hingepugev, sai väikesest koolipoisist andunud krossifänn.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD