Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Meesterohkel raamatuesitlusel seisti autogrammijärjekorras

Raamatu esitlusel 6. märtsil kell 17 Võrumaa keskraamatukogu konverentsisaalis.   Foto: VÕRUMAA TEATAJARAAMATU ESITLUS • Enn Tupp lõpetab oma esimese raamatu „Detsembripäike” 238. leheküljel sõnadega: „Tellisin Evale takso ja jäin hommikut ootama, uskudes, et hommik on õhtust targem.”


„Detsembripäikese” ilmumises on möödunud vähem kui neli aastat ja nüüd olemegi targemad, sest veebruari viimastel päevadel tuli trükist „Detsembripäikese” teine raamat „Dekoreeritud jumalad” ja teisipäevasel esitlusel ütles raamatu autor paarile tosinale huvilisele, kelle seas oli ainult mõni naine, et tulemas on ka kolmas raamat.


Küsimusele, et millal esimesed kirjatööd avalikkuse ette jõudsid, vastas Enn Tupp, et see juhtus umbes 40 aastat tagasi, kui tolleaegse Töörahva Elu ajakirjanik Heldur Vahermaa palus kirjutada loo Väimela ratsutajate Moskvas võistlustel käigust. „Lugu tehes kogesin, kuidas ratsutajad sõidavad võistlustele koos hobustega ja mida selline reis endast kujutab. See ei ole võrreldavgi teiste sportlaste lennu- või rongireisidega kupees,” meenutas Enn Tupp. „Üllatus oli suur, kui aasta lõpus tunnistati mind ajalehe parimaks kirjasaatjaks, sest koolis oli kirjandite juures sageli märkus, et sisult hea, kuid palju vigu.” Enn Tupp ütles, et tavaliselt oli tal probleeme just komadega. „Tuli hakata rohkem komasid panema,” võttis ta vigadeteema temale omasel humoorikal moel kokku.Enn Tupp autopgramme jagamas. Foto: VÕRUMAA TEATAJA


Ajalooprofessor ja ekskaitseminister Hain Rebas kirjutab raamatu tagakaanel: „Tundes-teades autori tausta, tema julgeolekupoliitilisi teadmisi, rahvusvaheliste suhete kogemusi ning fantaasiavõimet, ei kõhelnud ma hetkekski selle romaani kaasakiskuvas sisus. Ma ei pettunud. Hull, aga täiesti võimalik story.”


Kas on oodata ka kolmandat raamatut?


Kirjanik Teet Kallas leiab, et kui inimene kirjutab juba teise raamatu, siis võib vabalt loota, et tuleb ka kolmas, neljas ja nii edasi …


„Kolmandast raamatust on kümmekond lehekülge olemas,” ütles Enn Tupp teisipäevasel kohtumisel, kus autogrammi saamiseks tuli lausa järjekorras seista.


Võrumaa keskraamatukogu saalis käidi välja ka mõte, et Enn Tupp võiks mõelda neljandagi raamatu peale ja selles võiks juttu teha Võru elust 20, 30 või 40 aastat tagasi. Sealsamas meenutati vilksamisi selliseid võrulasi nagu doktor Piho, silmamoondaja Kastrozza, plekksepp Rutsit, Vasja, Aadu, Leo, saunaklubi … Kostus ka hääli, et Võru elust-olust kirjutab raamatut Helkiv Labbi.


Kõigile raamatu- ja lugemishuvilistele veel teadmiseks: „Detsembripäike” on kättesaadav ka e-raamatuna.

VT


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD