Menu

.      

Hillar Kalda juubelid

  • Kirjutas Kalev Annom

Hillar Kalda oma kodus iseseisvumise taastamise tähistamiseks saabunud kutseid näitamas. Taga vasakul on suur ekraan klaviatuuriga, mille abil saab suures kirjas tööd teha. Fotod: KALEV ANNOM

20. AUGUSTI KLUBI > Homme saavad 69 riigikogulast, 20. augusti klubi liiget tähistada 30 aasta möödumist, mil hilisel õhtutunnil hääletati Eesti taasiseseisvaks. Teiste seas oli ka võrulane Hillar Kalda (89), kes on hetkel klubis vanuselt Arnold Rüütli, Lembit Arro, Vaino Väljase järel neljandal kohal. 16 klubilast on meie seast lahkunud.

Siis oli „meie, nüüd „mina!?

Hillar Kalda ütleb mõtlikult, et kui 30 aastat tagasi peeti silmas meie huve, siis nüüd on tavaline, et räägitakse ainult iseendast.

„Meil, enne Teist maailmasõda sündinud põlvkonnal on tulnud läbi elada ja näha väga-väga paljut. 20. august 1991 on neist sündmustest üks ning on väga hea meel, et sel päeval sai otsus tehtud ja taasiseseisvuse teele asutud,” räägib Hillar Kalda Võrumaa Teatajale oma Rõuge kodus. „Siis olid inimesed sõbralikumad, toetavamad, ei olnud üksteisele jala taha panekut.”

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD