Menu

.      

Reedel märgiti Rõuges Eesti sügavaima järve punkt

  • Kirjutas Kadi Annom

Reede õhtul kell 18 olid huvilised kogunenud Rõuge Suurjärve äärde, et näha tulukese esmakordset põlemasüttimist. Kuna ilm oli jahe ning vihmane, siis muudeti meeleolu hubasemaks küünalde ja sooja glögiga. FOTOD: Aigar Nagel

Reede õhtul kell 18 olid kõik soovijad oodatud olema tunnistajaks ajaloolisele hetkele. Nii kohalikele kui ka mujalt tulijatele oli senini jäänud arusaamatuks, miks ei ole täpselt tähistatud Eesti sügavaima järve, Rõuge Suurjärve rekordsügavat paika. Kõige sügavamale kohale osutamine ei tulnud isegi paljudel kohalikel välja. Nii oli õhtupimeduses nii mõnegi pealtvaataja üllatus suur, kui tulesärasse läidetud merepoi asukoht arvatust hoopis teistsuguseks osutus.

Janne Koppel (vasakult), kes loosiõnne tahtel oli Suurjärve sügavaima punkti tähistusmärgi esmakordseks süütajaks, poeg Jan Markkus Võsumägi ja kohalik Urmas Vahter, kes aitas seltskonna järvel õigesse kohta. Fotod: AIGAR NAGEL

Osa suurprojektist

Huvi selle vastu, kus asub täpsemalt Eesti sügavaima järve rekordsügavusega punkt, on alati suur olnud. Seetõttu otsustatigi lõpuks asi käsile võtta ning koht nõnda nähtavaks teha, et sellest ei saa ei päevavalguses ega õhtupimeduses mööda vaadata. Sügavaima punkti märkimine on osa suurprojektist „Rõuge Ööbikuoru turismitaristu arendamine”, mille käigus rajatakse Rõuge Suurjärve äärde galerii, uuendatakse Ööbikuoru infokeskuse püsiekspositsiooni, ehitatakse üle Ööbikuoru jalakäijate sild ning rikastatakse kogu Ööbikuoru külastusala teeradade, mänguväljakute ja muude väikerajatistega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD