Menu

.      

Kaitseväele enesetapud au ei tee

  • Kirjutas Vambola Paavo

Foto: ERAKOGU

Noore inimese elust lahkumine on tragöödia. Kahjuks peame tõdema, et viimase viie kuu jooksul on Eesti kaitseväes toimunud juba kaks enesetapujuhtumit.

Hamletlikku lauset „Midagi on Taani riigis mäda” tänapäeva üle kandes võiks tõdeda: midagi lonkab meie kaitseväes. Viimane vabatahtlik noorsõduri elust lahkumine leidis aset tänavu 30. märtsil Võrus, kui kohustuslikku ajateenistusse kutsutud ajateenija otsustas Kuperjanovi pataljonis eluga lõpparve teha. Selleks siis ema sünnitas kunagi poja ja vanemad kasvatasid suureks, et noor paneb  käe oma elu külge. Kus olid kaitseväe meditsiinikomisjoni silmad teenistusse kutsumisel, miks ei märganud keegi väeosas ajateenija psüühikas muutusi? Ühte noort meest, kes unistas tulevikust, enam ei ole. Ta puhkab mullas.

Kaitseväe pressiesindaja nooremleitnant ja endine Õhtulehe ajakirjanik Liis Vaksmann on teemat kommenteerides napisõnaline. Ta hakkas endast vanemat  ajakirjanikku koguni õpetama, kui palusin juhtumit kommenteerida.

„Üldiselt näeb hea tava ette, et suitsiididest ei räägita, sest tegemist on väga delikaatse teemakäsitlusega.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD