FOTOD Katkematu autokolonn sõitis Nursipalu kaitseks vabaduse teel

23. juunil sõideti autorongiga Nursist Lükka mälestusmärgi juurest Sõmerpalu kaupuseni. FOTOD: Aigar Nagel

23. juuni lõunaajal saadi kokku Lükka küla metsavendade mälestusmärgi juures, et alustada ühiselt kolonnis sõitu Sõmerpalu-Nursi maanteel, mille asjaosalised on ristinud vabaduse teeks. Ühissõidule olid kutsutud ennekõike nende 450 kodu omanikud, kelle majapidamine jääb Nursipalu kahe kilomeetri raadiusesse, kuid oodatud olid kõik, kes tundsid soovi taolisel meeleavaldusel osaleda.

“Jah, me nimetame selle maantee nüüdsest Vabaduse teeks: maantee Sõmerpalust kuni Nursini. Nõukogude ajal liikusid siin sõjamasinad, ent tee jäi liiklusele avatuks. 1990. aastatel koos vene vägede lahkumisega viidi siitkaudu välja siin asunud tuumapead. Paljudele inimestele on see olnud lapsepõlvest saati tee koju, kooli või tööle. Nüüd tahetakse see tee kohalikele täielikult sulgeda.” Seisis Meie Nursipalu MTÜ sotsiaalmeediaüleskutses.

Sõidukite kolonn, mis Nursist Sõmerpalu kaupluse juurde sõitis oli muljetavaldav. Sihtpunktis jagati igale soovijale sinimustvalge lint, et tagsisõidul oleks võimalus see siduda harjutusväljakut tähistavate teeäärsete postide külge. Meie Nursipalu MTÜ juhatuse liige Maarika Niidumaa avaldas headmeelt, et vaatamata pühade ajale tuli ühissõidule kokku nii palju inimesi. Kohalviibijad tunnistasid uhkelt, et sellist liiklust ei ole Sõmerpalu-Nursi maanteel varem nähtud.


Fotod: AIGAR NAGEL

23. juunil sõideti autorongiga Nursist Lükka mälestusmärgi juurest Sõmerpalu kaupuseni. FOTOD: Aigar Nagel

Nursipalu-streik-ja-voidupuha-d-6
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-d-5
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-d-7
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-d-8
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-2
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-1
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-3
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-4
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-5
Nursipalu-streik-ja-voidupuha-6


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD