Menu

.      

VIDEO Ave Tarendi missisekarussell keerles läbi mitme mandri 37 000 kilomeetrit

  • Kirjutas Kalev Annom

Kanepi gümnaasiumi koolimuuseumis 20. aprillil avatud koolile laias maailmas kuulsust toonud vilistlase Ave Tarendi näitus.

Kanepi gümnaasiumi koolimuuseumis 20. aprillil avatud koolile laias maailmas kuulsust toonud vilistlase Ave Tarendi näitus. 


METSADE VAHELT MAAILMA TIPPU > Kolme lapse ema Ave Tarend on  Missis Estonia 2021, Mrs Model Estonia 2021, Mrs Tourism Estonia 2021, Mrs Internet Estonia 2021, Mrs Earth 2022 … Eesti ja maailma missisena oli Ave Tarendil au kroonida ka järgmised missised koguni kolmel mandril ja teha maailmale peaaegu et ring peale. Ja seda kõike ka karmil viiruseajal.

Täna koguneb Tarendite pere tähistama emadepäeva ning vanaema ja vanavanaema Leili Annomi 95. sünnipäeva Metstare talus Põlvamaal.

Täna Metstares oma 95. sünnipäeva ja emadepäeva lähedaste ringis tähistav ema, vanaema ja vanavanaema Leili Annom.

Täna Metstares oma 95. sünnipäeva ja emadepäeva lähedaste ringis tähistav ema, vanaema ja vanavanaema Leili Annom.


Töö, töö, töö, hool, armastus

Leili Annomi tütar Eda Tarend sõnab, et ema Leili on läbi aastakümnete kandnud armastust ja elutarkust, muretsenud laste, lastelaste ja lastelastelaste pärast. Erilisel kohal on olnud töö ja armastus ning hoolitsemine loomade eest. Aastatest hoolimata peab koduaed olema ideaalselt korras.

Erilised olid hetked, mil lapselaps Ave tõi Metstare tallu missisesära Eestist ja laiast maailmast, lausa mitmelt mandrilt! Samas saab missis Ave hakkama iga maatöö ja maatöövahendiga. Lapsepõlves Võrumaal Voonamäe talus ja Põlvamaal Metstare talus ei saanud niisama istuda, sest töö tahtis tegemist. Veelgi enam, töö oli lausa au sees.

Missise missioon jagada kroone ja linte tundide kaupa

Mitmekordne missis Ave Tarend ütles Võrumaa Teatajale: „Missise missioon mitmel mandril kestis umbes 11 kuud. 2022. aasta augusti lõpus kroonisin Missis Estonia ja septembris olin juba New Yorgis. Sellele järgnes 2023. aasta mais Missis Estonia võistlusel kroonimine ja juulis Mrs Earthi võistlusel kroonimine. New York Citys kroonisin MS ja Elite (40+) kategoorias Renne Merilo, keda sain kroonida juba teist korda! Arvan, et see oli ajalooline hetk – nii kaugel maailma teises otsas saab üks eestlanna teist kroonida. Esimest korda kroonisin Rennet aasta varem Mrs Estonia 2022 tiitliga. Nii Mrs Estonia 2022 kui ka Mrs Estonia 2023 sai ka linte ja kroone jagatud päris palju.”

Ave Tarend arvutab, et edasi-tagasi reis New York Citysse oli 6727 kilomeetrit, siis käik Filipiinidele Manilasse oli 11 745 kilomeetrit jne. Kokku tuli kroonimise pärast läbida 37 000 kilomeetrit Põhja-Ameerikas, Aasias ja Euroopas.

„New York Citys kroonisin näiteks Vidisha Bajpai, Elite Mrs Earth USA 2022, Khishi Soo, Teen Earth 2022, Juhi Jagiasi, Mrs Earth South Asia 2022. Nagu videost näha, sai Filipiinidel Manilas tiitleid ja lisatiitleid välja antud eriti ohtralt. Koos esimese päeva võistlejate lintidega ja järelüritusel antud lisatiitlitega saan öelda, et kroonisin ja panin linte tundide kaupa.

Mrs Earth 2023 lindi viisin Mrs UAE (Araabia Ühendemiraadid) esindajale (Debanjali Kamstra). MS kategoorias võistlesid naised, kes ei ole veel ega enam abielus või on lesestunud. MS Earth 2023 tiitli võitis Sambia esindaja Kena Chibuye.

New York Citys Times Squarel Ave Tarendi juures pildistamise järjekord

Omaette meeldejäävaks sündmuseks kujunes pildistamine Times Squarel, mida võib läbida isegi pool miljonit inimest päevas. Inimestest, kes soovisid pildistada maailmalinnas end koos missis maailma Ave Tarendiga, tekkis lausa järjekord. Inimesed olid vaimustuses, et saavad maailmalinnas teha pilti maailma ilusaima missisega! Ave Tarendi sõnul saanuks sellest pildistamisest ja sagimisest meeleoluka video. Sama kordus ka Manilas.

Kanepi gümnaasiumi muuseumis avati 20. aprillil oma kuulsast vilistlasest eraldi väljapanek.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD