Eesti omavalitsuspäev avati keskväljakul lipu heiskamisega

Eesti omavalitsuspäev avati keskväljakul lipu heiskamisega

FOTO: Aigar Nagel


Tänavu toimub Eestis üheksas omavalitsuspäev, mida peetakse Võrus. Tegevused toimuvad neljapäeval ja reedel. Päev avati neljapäeva hommikul kell 10 Võru linna keskväljakul lipuheiskamise ning omavalitsuspuu istutamisega. 

Põhisündmused toimuvad kultuurimajas Kannel. Omavalitsuspäev toob kokku riigi, kohalike omavalitsuste, teadlaste ning kultuuri- ja loomevaldkonna esindajad. Arutlusele tulevad kohaliku kultuuri ja loomeettevõtluse arendamise strateegiad. Tänavusel omavalitsuspäeval keskendutakse kultuurilisele eripärale piirkondliku elujõu allikana. Paljude hulgas saab sõna Võru linnapea Kalvi Kõva, kes on seisukohal, et praegusel ajal, kui Eesti elanikkond kõigis maapiirkondades ja väikelinnades kiiresti kahaneb, on eriti tähtis, et meil kõigil tekiks maast madalast tugev vaimne side oma kodukandiga, et oleksime uhked oma kultuuriliste juurte ja piirkonna pärimuse üle. Sellise sideme olemasolu suurendab oluliselt tõenäosust, et inimene tahab oma edasise elu siduda just selle kalliks saanud maanurgaga ning ta on huvitatud selle piirkonna arengust. Kultuurilise eripära tähtsust võrukeste elujõule on Kõva arvates raske üle hinnata.

Avasõnadeks saavad mikrofoni riigikogu esimees Lauri Hussar, Võru linnavolikogu esimees ja riigikogu liige Anti Haugas, MTÜ Polis president Sulev Lääne, kultuuriminister Heidi Purga ning Soome instituudi juhataja Hannele Valkeeniemi. Peale Võru linnapea teevad ettekande Tallinna ülikooli lektor Tõnu Viik, Setomaa vallavanem Raul Kudre, Tartu linnapea Urmas Klaas, Võru linnavolikogu ja riigikogu liige Anti Allas, Kihnu vallavolikogu esimees Veera Leas, Mulgi vanem Kalle Vister ja riigikogu kultuurikomisjoni aseesimees Tõnis Lukas.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD