Menu

.      

Nõiariigis põles maha Eesti suurim saun

Ööl vastu eilset põles Nõiariigis maha Eesti suurim saun. Pildil on repro põlengu ajal tehtud videost.	 Foto: Kalev KoelTULEKAHJU • Neljapäeva õhtul põles Urvaste Uhtjärve Nõiariigis maha saun mõõtudega kümme korda kümme meetrit, mis on teadaolevalt Eesti suurim.


Eesti suurima leiliruumiga saun, kuhu mahub korraga lava peale 35 inimest, süttis ootamatult õhtul kella 22 ajal, rääkis Nõiariigi peremees Aivo Värton. Kliendid olid sauna kasutanud kella 18–20.30, pärast seda läksid nad õhtust sööma ja järsku, täpsemalt kella 22 ajal, süttis sauna katus. Kliendid olid olnud põlengust vapustatud, nii et üks Saaremaalt pärit klient oli öelnud, et tulid enda arvates vaiksesse kohta, aga show hakkas juba õhtul pihta.


Saun asus hoonetest eemal, nii et õnneks keegi tulekahjus viga ei saanud. Kõik kolm Nõiariigi sauna asuvad elumajadest eemal. Saunas oli puukeris ja seni on mõistatus, kuidas saun süttis. Peremehe Aivo Värtoni kinnitusel oli tuli justkui alguse saanud katusest. Lisaks katusele põlesid ka seinad, nii et kasutada saab ainult vundamenti. Saun oli kindlustatud ja kevadeks plaanib Värton panna samale kohale püsti uue sauna.


Päästeameti info kohaselt teatati häirekeskusele tulekahjust Urvaste vallas Uhtjärve külas 6. detsembril kell 22.11. Päästjate sündmuskohale jõudes põles saun lausleegis ja katus oli juba sisse kukkunud. Tulekahjust õnnestus päästa kõrvalolev puukuur. Põlengu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20 PÄEVA ENIMLOETUD