Menu

.      

Minister käis Võrumaa omavalitsusjuhtidele haldusreformist rääkimas

Tegemist pole peielauaga uues Võrumaa Toidukeskuse peosaalis, vaid pildil on hetk regionaalministri Siim Valmar Kiisleri kohtumisest Võrumaa omavalitsusjuhtidega reede keskpäeval.    Foto: Võrumaa TeatajaKOHTUMINE • Regionaalminister Siim Valmar Kiisler oli reede keskpäeval Võrus, et rääkida omavalitsusjuhtidele haldusreformi võimalikest variantidest.


Kogu Eestit juba üle kümne aasta painanud küsimusele, kas ja millal haldusreform ükskord teoks saab, ei osanud Kiisler reedel siiski vastust anda. „Mina ei oska ennustada valitsusliidu partneri lõplikku käitumist,” ütles Kiisler vastuseks kohtumisel osalenud Riigikogu liikme Kalvi Kõva küsimusele, kas haldusreform tuleb või ei. Kiisler vihjas sellega oma erakonna IRLi valitsuspartneri Reformierakonna suhtumisele, mis on olnud seni ülalt poolt pealesurutud haldusreformi vastu.


Kiisler ütles, et väga hea oleks, kui Riigikogu suudaks enne järgmise aasta oktoobris toimuvaid kohalikke valimisi vastu võtta otsuse või printsiibi, mille alusel toimuks ühinemine 2017. aastal. „See pole nii, et regionaalminister paneb eelnõu lauale ja see läheb läbi,” kirjeldas ta valitsusliidus toimuvat.


Rõuge vallavanema Tiit Tootsi küsimusele, millist varianti ta ise eelistab, vastas minister, et 2009. aastal pakkus ta maakondliku variandi välja, aga ta ei öelnud, et igas maakonnas peaks tekkima üks omavalitsus.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD