Menu

.      

Võrumaa muuseumis väljas „Uma Meelüse” konkursi meened

„Uma Meelüse” konkursi üks korraldajatest, Võru maavalitsuse arengu- ja planeerimisosakonna juhata Anti Allas muuseumi ruumis koos väljapandud meenetega. Foto: Võrumaa TeatajaEKSPOSITSIOON JA VÕISTLUS • Kel jõulukink veel välja valimata, saab ideid Võrumaa muuseumis kuni neljapäeva õhtuni avatud „Uma Meelüse” konkursi näituselt, kus väljapandud kavandid konkureerivad Võrumaa meene konkursil.


Reedel, 14. detsembril kella 13–16 toimub Võru Kagukeskuses meenete näitusmüük ja samas kuulutatakse välja konkursi võitjad.


Kokku on muuseumis väljas sadakond eri meenet, seda nii esindus- kui turismimeene kategoorias. Kõik meened on parasjagu nutikad ja vahvad ning sobivad hästi jõuluvana kingikotti. Mõned näited meenetest: puidust karpi pakendatud Urvaste kama koos lusikate ja lahtriga keefiri- või jogurtipaki tarbeks. Foto: Võrumaa TeatajaVariante on nii vanaemadele-vanaisadele kui ka lastele. Lisaks vaatamisele saab kohapeal anda oma hääle rahva lemmiku valimiseks.


Konkursi nimi on „Uma Meelüs”, mis tähendab meenet, mida saab alati Võrumaalt kaasa võtta ja ka teistele kinkida ning millel on Võrumaale omased motiivid. Konkurssi korraldab Võru maavalitsus koostöös Võrumaa arenguagentuuri ja Võru linnavalitsusega.

20 PÄEVA ENIMLOETUD