Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (14. osa)

MÄLUMÄNG • Eelmise osa vastused: 1 – alpikann, 2 – üle-eestilist ettelugemise päeva tähistatakse 20. oktoobril, 3 – hoiatuskaartide „inspiratsiooniks” olid valgusfoori värvid, 4 – Vabariiklik Partei, 5 – jalgpallimeeskond Rantipol.  

Uued küsimused:


1. Mis ÜRO liikmesriigis elab kõige vähem inimesi (ehk on rahvaarvult kõige väiksem riik maailmas, kui arvestada ÜRO liikmelisust)?


2. Missuguse Läti mütoloogia tegelase järgi on oma nime saanud Baltimaade suurim šokolaaditööstus?


3. See soome näitleja on korduvalt üles astunud ka eesti filmides. Populaarse ja hea näitlejana on ta võitnud ka Jussi ehk soome Oscari filmiauhinna. Lisaks eelnevale on ta tuntud ka selle poolest, et sageli on ta üles astunud võõrkeelsetes rollides, kõneledes filmides näiteks saksa, rootsi, eesti ja ka ungari keeles. Ta elab USAs ja on varem leiba teeninud muuhulgas autopesija ning snaiprina Soome armees.


Foto: INTERNET4. Pildil olev tuntud Iiri muusik on sündinud 1973. aastal. Ta viljeleb elektroonilist muusikat ja on andnud välja kaks sooloplaati (2005. ja 2007. aastal). Enne seda tegi ta koos oma poiss-sõbraga elektroonilise muusika duobändi, mis lagunes 2006. aastal. Kellega on tegu?


5. Zoroastristide ehk tulekummardajate usundi üks põhielemente on tuli, mis on nende jaoks püha. Mida tehti zoroastrismi tavade kohaselt aga surnukehaga, arvestades, et surnukeha oli ebapuhas ja teda ei võinud põletada ega maha matta?

Vastuseid ootame teisipäeva, 18. detsembri õhtuni e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

20 PÄEVA ENIMLOETUD