Menu

.      

Kus saab Võrus pühapäeval autot pesta?

Pühapäeviti on Võrus autopesemise võimalused üsna ahtakesed

Võrus on autopesu teenusepakkujaid mitmeid ja ilmselt ei suuda ka juuresolev tabel neid kõiki katta. Pühapäeviti on klientidel valida kolme ettevõtte vahel: käsipesulad, ABC Autokeskus ja Autoteh ning Olerexi automaatpesula.


Kuiv ilm toob autod pesulasse


Kuigi autopesuga tegelejate sõnul oleneb klientide arv rohkem ilmast kui nädalapäevadest, leiti ka, et nädala lõpu poole, eelkõige reedel ja laupäeval, on autopesijaid sageli rohkem. Inimesed teevad väljasõite ja soovitakse, et auto oleks puhas. Sajuse ilmaga on autopesijaid aga märgatavalt vähem – kes ikka tahab, et pesulast välja sõites auto vähese ajaga täpselt sama mustaks saaks! Kuid siin näevad autopesuteenuse pakkujad ka ohtu, et auto jäetakse liiga kauaks pesemata ja hiljem on kaua kuivanud mustust autolt hoopiski keerulisem eemaldada.

Talvine autopesu nõuab suuremat hoolt


Talvel vajab auto samuti korrapärast pesemist. Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul on talvise hoolduse eripärad tingitud ka sellest, et külmalt metallilt on sinna kinnikuivanud mustuse eemaldamine keerulisem ülesanne. Seetõttu soovitab ta pesta autot tihedamini, et takistada kuiva mustusekihi tekkimist. Autotehi töötaja Viljar Oleski sõnul võib vähene talvine hooldus autot palju rikkuda. Rattakoobastesse kogunenud jää- ja lumekamakad kriibivad ning võivad lõhkuda plastikust detaile ja ääri ning teedelt tulev pigi ja sool rikuvad auto värvi.

20 PÄEVA ENIMLOETUD