Menu

.      

Uue-Antsla noorteklubi – omaalgatuslikud noored

Uue-Antsla noorteklubi juhataja Anita Tretjak.   Foto: MAARJA KAIVNOORED • Nagu ka paljud teised noortekeskused, -klubid, sai ka MTÜ Uue-Antsla Noorteklubi alguse sellest, et noored tulid kokku Uue-Antsla rahvamajja, et üheskoos midagi ära teha ja korraldada. 5. aprillil 2005 registreeriti noorteklubi ametlikult. Algul kasutati Uue-Antsla rahvamaja keldris olevaid vanu baariruume, milles oli kamin. Need ruumid olid aga niisked ja renoveerimata, lisaks hakkasid paljud noored kooli lõpetama, mistõttu jäi noorte tegevus teatud ajaks soiku.


2008. aastal kirjutas Kuldre kooli õpetaja Heli Kuulmets koolitöö raames projekti Kuldre noortetoa rajamiseks. Endine abivallavanem Kristjan Võrno nägi võimalust õpetaja projekti teostada ning projekt esitati Võrumaa Partnerluskogusse. Raha projektile küll saadi, kuid ehitust ei olnud võimalik alustada, kuna keldris oli liigniiskus. Järgmine abivallavanem Andres Ojanurm tegi uue projekti, mis hõlmas ka noortetoa ruumide välitöid niiskuse kõrvaldamiseks. Kogu projektiga on tegeletud mitu aastat. Tänu praegusele abivallavanemale Avo Kirsbaumile on projekt lõppfaasis. Eelmisel nädalal, 10. detsembril käis PRIA ehitustöid üle vaatamas. Remont on tehtud ning järgmiseks sammuks on sisustus. Võrumaa Partnerluskogust saadi noortetoa sisustuse projektile jaatav vastus, hetkel on projekt ülevaatamisel PRIAs. „Loodetavasti veebruaris-märtsis saab juba uusi ruume kasutada igapäevaselt,” ütleb Uue-Antsla noorteklubi juhataja Anita Tretjak.


Alates selle aasta septembrikuust sai Urvaste vald endale esimese noorsootöötaja, kelleks Anita Tretjak. „Olen Urvaste vallast pärit. Õppimise ajal elasin nii Otepääl kui ka Tartus. Erialalt olen sekretär ja personalitöötaja. Pärast kooli lõpetamist tekkis rohkem aega ja hakkasin vabatahtlikuna tegelema noorte ürituste organiseerimisega. Kurb oli näha, kui soiku oli noortetegevus siinkandis jäänud. Tekkis mõte, et peaks meie noorte tegevusi uuesti elavdama. Tegin omaalgatuslikult küsitluse noortele, tahtsin teada, mida nad arvavad neile suunatud siinsetest tegevustest ja üleüldse noorsootööst. Korraldasime koosolekuid, kus arutasime, mida muuta ja mida teha, et siinne elu oleks huvitavam ja mitmekesisem. Selleks kevadeks olid ka vallavolikogu ja vallavalitsus otsustanud, et valla noorsootöötaja võetakse ametisse sügisest, kui valmib Kuldre noortekeskus. Niisiis tehti konkurss noorsootöötaja ametikohale, kandideerijaid oli ligikaudu 20. Arvan, et osutusingi valituks just seetõttu, et olin eelnevalt peaaegu aasta vältel noortega vabatahtlikult tegelenud, aga ka see, et olen siiski kohalik ja südamega asja juures,” räägib Anita ning lisab, et tahabki praegu seda, et lõpuks need ruumid valmis saaksid, et oleks koht, kus noortel käia, avastada ennast ja haarata kinni uutest võimalustest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD