Menu

.      

Lasva valla turismiettevõte – Võhandu puhkekeskus

Võhandu puhkekeskuse peamaja teisel korrusel on aastaringselt 26 magamiskohta.	 Foto: BIRGIT PETTAIMAJUTUSETTEVÕTE • Järgnevalt hakkavad igal laupäeval ilmuma lood Võrumaa turismiettevõtetest, kes on end majutusettevõttena majandustegevuse registris registreerinud. Ringi alustasime Lasva vallast, kus põikasime kokku Võrumaa turismi aastaseminaril 2012. aasta tegijaks kuulutatud Arno Kirsimäega – Võhandu puhkekeskuse peremehega, kes avas sellel aastal täiendavad majutusruumid, pakub kanuumatku Võhandu jõel ja osutab bussitransporditeenust.

Alles algaja

Kolm aastat tegutsenud Võhandu puhkekeskus asub Eesti pikima jõe Võhandu kaldal, täpsemalt paikneb ta looduskaunis ajaloolises Kääpa külas Kirsi talu maadel nelja ja poole hektari suurusel spordimuruga kaetud alal.

Kirsi talu territooriumil on ka kümme neljakohalist kämpingut, kus on kokku 40 kohta.        Foto: BIRGIT PETTAI
Võhandu Puhkekeskus on alles alustav ettevõte. 2009. aastal said küll kämpingud valmis, kuid 2012. aasta oli esimene selline aasta, kus puhkekeskus oli täielikult avatud. „Alustamise kohta ei olnud nagu häda midagi,” ütles Kirsi talu peremees Arno Kirsimägi. Viimane aasta oli ettevõtte jaoks hea ja keskmine aasta, nädalavahetustel olid kogu aeg suvepäevad. Talvel toimuvad juubelite pidamised.


Kuigi Võhandu Puhkekeskus on majandustegevuse registri järgi vaid kodumajutaja, pakutakse seal väga laiaulatuslikke teenuseid. Pakutakse majutust, toitlustust, kanuumatku ja võimalus on rentida ka busse ning tulla karavaniga. Olemas on soome saun, paadisadam, ujumiskoht, lõkkease, palliplatsid, looduslik tribüün, kalatiik – linaski õngitsemiseks ja grillimiseks ning kolm suveterassi. Lisaks on veel palju muid võimalusi aktiivseks puhkuseks looduses.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD