Menu

.      

Asiaadijaht Võrumaal

Illegaalse piiriületuse asukoht oli Juudakunnu lehisepuistus.  Allikas: Google MapsPIIRIRIKKUJAD • Pühapäeval tabasid Võmmorski kordoni piirivalvurid Vastseliina all Juudakunnu metsades kokku 28 illegaalselt üle piiri tulnud kodanikku, kelle puhul on arvatavalt tegu vietnamlastega. Tegu on seni suurima tabatud illegaalide hulgaga Eesti riigi poolt hallataval välispiiril.
Eile olid Juudakunnu metsas (Miikse, Saarde ja Viitka külade vahel, Vastseliina ning Meremäe valla piiril) toimunud suurest asiaadijahist alles vaid jäljed. Kirjelduste järgi oli tegemist tõsise maa-õhk operatsiooniga, kus mööda maad aeti vietnamlasi metsas taga nii autode kui ka lumesaanidega ja õhust jälitati piiriületajaid helikopteriga.

 


Jäljed metsatee ääres, mis viitavad tõsisele sagimisele ja piirivalve aktiivsele tegutsemisele.	 Foto: Võrumaa TeatajaKuivõrd operatsioon toimus metsas, siis kohalikud elanikud midagi otseselt ei näinud. Inimeste jutu järgi oli üks illegaal tulnud ühe Saarde küla talu õuele lund sööma ja üks inimene oli kätte saadud Viitka bussipeatuse juurest Luhamaa maantee ääres. Küll teavad inimesed rääkida, et sealkandis on viimasel ajal olnud ridamisi illegaalseid piiriületusi, näiteks viimane toimus möödunud aasta lõpus.

Eile olid ümberkaudsed külad täis nii ajalehtede kui ka telekanalite ajakirjanikke, kes ridamisi inimesi küsitlesid, aga vähesed oskasid midagi täpsemalt rääkida.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD