Menu

.      

Kubija hotellis toimus arvamusliidrite lõunasöök

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm: „Mida paremini me Euroopa Liidu asju teame, seda edukamad oleme.”                  Foto: MAARJA KAIVKOHTUMINE • Kolmapäeval toimus Kubija hotellis „Meie Euroopa” raames arvamusliidrite lõunasöök ehk debatt. Arutelu alustati teemal „Milline on Euroopa Liidu mõju Eestile aastal 2013?”. Kohal oli Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm, kes püüdis kõikidele arvamusliidrite küsimustele vastuseid leida. Tema koordinaator oli hollandlane, kelle eesti keele oskus tegi paljudele silmad ette.

Eesti on juba kaheksandat aastat üks 27 riigist, kes ühiselt otsustavad Euroopa tuleviku üle. Euroopa Liit on sündinud vajadusest tagada stabiilsus ja toetada üksteise arengut. Raskeid valikuid on tulnud ja tuleb ka edaspidi selles liidus teha. Aastakümnete jooksul on Euroopa Liit näidanud, et suudab oma elanikele pakkuda turvalisust ja majanduslikku heaolu. Lõunasöögil püüti leida vastuseid sellele, mis hetkel Euroopas toimub ja mida see kõik meie jaoks tähendab. Vestlustesarja „Meie Euroopa” korraldasid Euroopa Komisjoni Eesti esindus, Euroopa Parlamendi Infobüroo Eestis ja riigikantselei.

Euroopa Liidu eelarve


Kui on juttu eelarve koostamisest, räägitakse tihti Brüsselist, Toompeast ehk Riigikogust, Kadriorust ehk presidendist. Tegelikult teevad eelarvet rahvusriikide juhid. Rasketes oludes (näiteks majanduskriisi ajal) eelarve koostamine on väga keeruline, sest kõik mõtlevad eelarvele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD