Menu

.      

Mati Kalkun liikus edasi kuuritsamuuseumi ideega

Kuuritsamuuseumi idee autor Mati Kalkun (vasakul) pidamas nõu Rõuge vallavanema Tiit Tootsiga toetusvõimaluste teemal.   Foto: Võrumaa TeatajaEDENEMINE • Rõuge valla Haki küla Haki talu peremees Mati Kalkun jõudis neljapäeval oma kuuritsamuuseumi idee teostumisele sammuvõrra lähemale, kui kohtus oma kodus vallavanem Tiit Tootsiga ja pidas nõu toetusvõimaluste hankimise kohta.

Teotahe suur

„Ma ei tea, mis see EAS on, aga sealt oleks vaja miljon kätte saada,” ütles Kalkun täis teotahet ja põrutas käega vastu lauda. Ta lisas, et kui EAS leidis Kiviõli tuhamäe katmiseks seitse miljonit eurot, asi see siis üks miljon muuseumi jaoks eraldada. Olgu öeldud, et EAS on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Muuseumihooneks planeeritav vana kõrtsihoone Rõuge–Luutsniku tee ääres. Foto: Võrumaa TeatajaVallavanem Tiit Toots ütles selle peale, et hasartmängumaksust laekuvat raha ehk
saaks EASi kaudu taotleda, aga seda vaid 31 000 eurot ühe projekti kohta. „Pärast 2014. aastat avanevad uued Euroopa Liidu fondid,” ütles Toots, „selleks ajaks peaks ehitusprojekt valmis olema.”

Toetuse saamiseks on omakorda hea, kui taotlemise ajaks midagi juba sees toimub, näiteks oleks üks tuba juba valmis. Mati Kalkun lubas selle asja peale mõelda ja hakata muuseumisse eksponaate koguma. {jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD