Menu

.      

Juubel tõi ka Läti reisi!

Läti reisi võitja Hilja Loorits näitab juubelikingiks tütar Liidialt saadud kruusi, millel kiri „Maailma parim ema!”. Foto: VÕRUMAA TEATAJAVÕITJA • Laupäeval, 9. veebruaril kella 11 paiku helises Võrus Petseri tänaval elava Hilja Looritsa korteris telefon. Hilja võttis toru ja kuulis: „Palju õnne sulle, Hilja!”  

Hilja Loorits räägib, et tundis küll naabri häälest ära, kuid ei osanud arvata, et helistaja nii täpselt tema sünnipäeva teab. Naabriproua Linda aga täpsustas, et luges lehest, et Hilja on võitnud Läti reisi ja sellepärast õnnitlebki.

Tegelikult oli Läti reisi võitjal Hilja Looritsal täpselt 9. veebruaril 85. sünnipäev ja mõtted peatselt saabuvate külaliste ning juubeli tähistamise juures, sestap tuli õnnitlus Läti reisi võitmisest tõelise üllatusena. Mõne aja pärast sai juubilar ka ise lehest oma silmaga näha, et on reisi võitja.

„Olen Võru lehe lugeja olnud pikki aastakümneid, kuid nüüd on nägemisega probleeme, ja arvan, et kui arstidest üldiselt kirjutatakse, siis silmaarstidest väga harva,” arvab Hilja Loorits, kes on viimasel ajal sageli Tartus silmatohtri juures käinud, mitu operatsioonigi üle elanud ja tunneb, et nüüd peab hakkama nägemine ka paremaks minema ning et reisi ajaks saab kõik korda. Sellepärast soovitabki Hilja Loorits ajakirjanikel silmaarstidest sagedamini kirjutada, sest nägemine on nii-nii tähtis ja toredaid silmaarste nii palju.

Hilja Loorits on lõpetanud Võru tööstustehnikumis haruldase rõivaste konstrueerimise ja modelleerimise eriala ning kiidab oma tolleaegseid õpetajaid Harri ja Feliks Toodet, Artur Maasikut, Linda Zilmerit, Aino Partsi (Prees) … Hilja meenutab, et koolis õpetati näiteks ka seda kunsti, kuidas laudlina nii kokku voltida, et hiljem seda lauale asetades sellele voldikohti ei jääks.
Lätimaal on Hilja Loorits käinud korduvalt ja eriti on meelde jäänud need sõidud, mis toimusid sel ajal, mil Hilja töötas rajooni sidesõlme telefonikaugejaamas.
Ilusat reisi!

Jäta meelde!


Ainult kümmekond päeva saab Võrumaa Teatajat tellida või olemasolevat tellimust pikendada vana soodsa hinnaga. Ütle seda ka oma kolleegile!

20 PÄEVA ENIMLOETUD