Menu

.      

Võrumaa omavalitsused said riigikontrollilt kiita

Lastega seotud teenuste hulka kuulub muu hulgas lasteaiateenus. Pildil on Lusti lasteaia hoone Antslas. Foto: Võrumaa TeatajaAUDITI TULEMUSED • Riigikontroll viis möödunud aasta lõpus läbi uuringu laste hoolekande korraldusest valitud valdades ja linnades üle Eesti ning kui Ida-Viru ja Läänemaa omavalitsustes oli palju puudusi, siis Võrumaalt valikus olnud Antsla ja Sõmerpalu vallad paistsid väga heas valguses.


Jaanuari lõpus avalikustatud auditi tulemustest selgub näiteks, et suures osas omavalitsustes polnud kehtestatud sotsiaalteenuste osutamiseks eraldi korda. Selles osas olid puudujäägid Maardu ja Narva linnadel ning Koeru, Kõue ja Tarvastu vallal. Riigikontrolli aruande järgi olid Antsla ja Sõmerpalu vallal selles osas asjad korras.


Riigikontroll kontrollis sotsiaalteenuste-alase teabe kättesaadavust valla kodulehel ja selgus, et suurel osal omavalitsustest, kaasa arvatud Antsla vallal, polnud see teave kodulehel kättesaadav. Riigikontroll tegi vastava arupärimise Antsla vallavalitsusele ning vastusest selgus, et vallas pakutavad ja valla vahendusel saadavad sotsiaalteenused avaldatakse Antsla valla veebilehel 2013. aasta jaanuarikuus. Praegu on need andmed kodulehel olemas.


Riigikontroll uuris, kuidas on rahuldatud lastega seotud abitaotlused. Selles osas olid Antsla ja Sõmerpalu vallad eeskujulikud, vastavalt 99 ja 96 protsenti rahuldatud taotlustega. Aruande järgi olid Antslas ja Sõmerpalus rahuldamata jäetud taotluste põhjused ilusasti ära toodud ning neist taotluse esitajaid nõuetekohaselt teavitatud. Põhjenduste osas oli kõige rohkem puudusi Harju, Järva ja Viljandi maakonnas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD