Menu

.      

Jõeveere puhkeküla-laagrit külastavad suured grupid

Majutatakse üle 100 aasta vanuses aidas, kus on kuus kohta ja kaks lisakohta. Üks on vanaaegne ja teine on kaasaegne tuba. 	   Fotod: BIRGIT PETTAITURISMIETTEVÕTE • Kolmandaks külastatud turismiettevõtteks Vastseliina vallas osutus 15 aastat tegutsenud Jõeveere puhkeküla-laager. „Oleme tegutsenud pikki aastaid – alates 1997. aastast, ühtlasi olime ka ühed esimesed siin Võrumaal,” rääkis Lindora külas asuva Jõeveere puhkeküla perenaine Ene Viitkin, kellelt on noored tegijadki malli käinud võtmas, enne kui ise turismiettevõtte on loonud.


„Varasemaga võrreldes käib praegu rahvast tunduvalt vähem, kuigi suved on meil enam-vähem ühtemoodi. Turistidele, kes ikka reisida tahavad, ei mõju isegi majanduskriis,” on perenaine kindel.
Jõeveere puhkekülas-laagris käiakse vabas õhus suuri pulmi ja juubeleid pidamas. Eelmisel aastal oli 50 pillimehe kokkutulek. Varem käisid ka suured firmad ja ettevõtted Jõeveerel oma suvepäevi pidamas ning tõid sellega raha sisse. Praegu on suuri firmade üritusi vähemaks jäänud.


„Meie ettevõtte palju sisse ei too ja käive on väike, kuna meil on see rohkem hobiks,” sõnas puhkeküla perenaine Ene Viitkin. Seetõttu ei panda välja ka viitasid, kuna vastasel korral peaks perenaine kogu aeg külalisi vastu võtma ega saaks oma tööd teha.

Teenused

„Vähe on neid turiste, kes ainult ööbivad, sest meil on puhkeküla-laager, mille majutusvõimalused on väiksed,” ütles perenaine. Jõeveere puhkeküla-laagrit on tunnustatud kolme tärniga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD