Menu

.      

Riik võtab piiriületustasu olematu teenuse eest

Hetk Inara Luigase kokku kutsutud töögrupi kohtumiselt reedel Võrus pensionäride päevakeskuses. Foto: Võrumaa TeatajaOLUKORD PIIRIL • Ülemöödunud aasta sügisel kehtestatud piiri ootealatasu ja möödunud suvel alustatud kütusepaagis oleva kütuse maksustamine on kaotanud piirilt nii sõidukid kui ka järjekorrad, ent olematu järjekorrateenuse eest võetakse jätkuvalt tasu ja seda tasu isegi tõsteti veebruari algul.


Tühjust piiril näitab piiriületuse broneeringusüsteem GoSwift, kus eile hommikul polnud Koidula piiripunktis ühtegi sõiduautot ei broneeritud ega elavas järjekorras, Luhamaal oli elavas järjekorras ainult üks ja kogu järjekorras vaid kolm sõiduautot.

See tähendab, et järjekord piiril praktiliselt puudus. Vaatamata järjekorra puudumisele tuleb autojuhtidel tasuda Koidulas niinimetatud järjekorratasu viis eurot ja Luhamaal kolm eurot ja kakskümmend senti. Väljavõte GoSwift piiriületuse süsteemist eile hommikul, kus on näha järjekorra puudumine.  Foto: Võrumaa TeatajaTasud tõusid alates 8. veebruarist, Koidulas 50 senti ja Luhamaal 70 sendi võrra. Tasude tõus oli seotud järjekordade kadumise ja piiriületusega tegelevate ettevõtete tulude vähenemisega. Järjekorratasule lisaks tuleb piiriületajatel tasuda niinimetatud broneerimistasu, mis nii Koidulas kui ka Luhamaal on üks euro ja kolmkümmend senti. Ka see tasu tõusis 8. veebruarist 20 eurosendi võrra.


Ebaseadusliku järjekorratasu vaidlustas juba aasta aega tagasi siseministeeriumis õiguskantsler Indrek Teder, ent ministeerium pole asunud õiguskantsleri ettepanekuid täitma.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD