Toimus kuues Võrumaa talveralli

Võrumaa rallimeestest jõudsid ainsana finišisse Steven Viilo ja Taivo Tuusis võistlusautoga Toyota Starlet ning tulid E-rühmas kolmandaks, ralli üldarvestuses said nad 35. koha. Foto: BIRGIT PETTAIAUTORALLI • Laupäeval, 16. veebruaril toimus kuues Võrumaa talveralli, millega sai ühtlasi alguse ka Eesti autoralli meistrivõistluste uus hooaeg. Hooaja esimesel etapil startis 74 meeskonda, neist finišisse jõudis 58. Esindatud olid seitsme riigi võistlejad, lisaks Eestile veel Läti, Soome, Venemaa, Ukraina, Poola ja Belgia.

„Meile on suureks tunnustuseks, et Võrumaa talverallil on välja kujunenud oma kindlad välissõitjad, kes tulevad siia mõnusa rallitunde pärast,” rõõmustas Võrumaa talveralli direktor Indrek Lepp.

Õige rallifänn ei jää hätta.  	Foto: AIGAR  NAGELTraditsiooniliselt anti rallile start Võru kesklinnast Vabaduse väljakult hommikul kell 9. Päeva lõpus oli samas kohas ka finišipoodium. Esimesena startisid ning ka finišeerusid võitjatena Georg Gross ja Raigo Mõlder, kellel õnnestus võita kõik seitse kiiruskatset. Meeste võistlusautoks oli Ford Focus WRC.

Gross ja Mõlder lugesid hooaja alguse kordaläinuks. „Eks see, et üle poole aasta pikkune paus on sees olnud, andis ikka tunda, kuid saime katse-katselt tunde paremaks. Eelviimasel katsel oli üks piiri peal hetk ka, kuid õnneks õnneliku lõpuga. Väga head katsed ja mõnus oli sõita. Plaanime see aasta kaasa teha Eesti meistrivõistlustel ja võib-olla ka mõnel välissõidul, kuid põhirõhk on siiski Eesti sõitudel,” ütles Georg Gross pärast finišit.

N4 klassi kokkuvõttes jäi neljandaks Roland Murakas ja Kalle Adler, võistlusautoga Mitsubishi Lancer EVO X. Foto: BIRGIT PETTAIAbsoluutarvestuses kuulus teine koht võistlusautoga Mitsubishi Lancer Evo 9 sõitnud Timmu Kõrgele ja Erki Pintsile, kes olid ühtlasi ka klassi N4 ehk 4WD võitjad. „Meie jaoks oli see õnnestunud ralli. Olen suutnud leida enda jaoks õige lähenemise ja see töötab. Eelmisel aastal Saaremaal pärast napilt tiitlist ilmajäämist sai lubatud, et uuel aastal võidame kõik, mis võimalik, ja praegu liigume sellel kursil,” kinnitas Timmu Kõrge.

Siim Plangi ja Marek Sarapuu pidid võistlusauto Mitsubishi Lancer Evo rehvi purunemise tõttu ralli katkestama.	   Foto: BIRGIT PETTAIKolmanda koha said võistlusautoga Mitsubishi Lancer Evo 9 sõitnud Sander Pärn ja Ken Järveoja. Kaheveoliste 2WD klassis said võidu Martin Kangur ja Jarmo Võsa võistlus-autoga Honda Civic Type-R ning rahvuslikus E-rühmas Ago ja Kalle Ahu võistlusautoga BMW M3. Meeskondlik võit läks Carglass Rally Team’ile OT Racing ees.

Siim Plangi ja Marek Sarapuu pidid võistlusauto Mitsubishi Lancer Evo rehvi purunemise tõttu ralli katkestama. Samal katsel purunes rehv ka esikolmikukohta jahtinud Venemaa rallipaari Aleksei Lukjanuki  ja Aleksei Arnautovi autol.

Võrumaa rallimeestest jõudsid ainsana finišisse Steven Viilo ja Taivo Tuusis võistlusautoga Toyota Starlet ning tulid E-rühmas kolmandaks, ralli üldarvestuses said nad 35. koha. Võistlusautoga Volkswagen Golf sõitnud Lauri ja Urmo Luts katkestasid.

Absoluutarvestuses kuulus teine koht võistlusautoga Mitsubishi Lancer EVO 9 sõitnud Timmu Kõrgele ja Erki Pintsile, kes olid ühtlasi ka klassi N4 ehk 4WD võitjad.  Foto: BIRGIT PETTAIMulluse Võrumaa talveralliga võrreldes oli võistlusraja üldkilometraaž tänavu väiksem. Võrumaa käänulistel ja künklikel teedel sõidetaval talverallil oli võistlustrassi kogupikkuseks 318 kilomeetrit. Kokku sõideti Haanja, Vastseliina, Misso ja Võru valla teedel seitse kiiruskatset, millest korduvkatseid oli kolm. Katsete kogupikkuseks oli 94,77 kilomeetrit.

Rallit korraldas spordiklubi G. M. Racing. „Meie eesmärk on olnud luua kompaktne talveralli. Katsete osas oli meil sõitjatele ja pealtvaatajatele pakkuda tõsiseid Võrumaa klassikuid segatuna täiesti uute katsete või uute lõikudega katsetel,” ütles Võrumaa talveralli direktor Indrek Lepp.

Eesti autoralli meistrivõistluste teine etapp sõidetakse 10.–11. mail, kui kavas on Tallinna ralli.

Comments  
  +1
Viilo/Tuusis saavutasid siiski Võrumaa talverallil E9 klassi võidu! :-)

http://autosport.ee/rallyreg/?page=33&race_id=247&race_ss_id=511&race_ss_class_id=31&

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD