Menu

.      

Laupäeval toimus Adrenalin Arenal Baltic Cup’i teine etapp

Hüppel on Indrek Mägi. Foto: Maario EhteMOTOSPORT • Laupäeval võis Sõmerpalus Adrenalin Arenal taaskord omadele ja ka teistele kaasa elada. Toimus Baltic Cup’i teine etapp. Esimene etapp oli 15. detsembril ja nagu siis, oli ka nüüd Euroopa suurimas sisemotohallis kohal Baltikumi paremik. Krossisõitjaid oli nii Eestist, Lätist, Leedust, Soomest kui ka Venemaalt.

Kõrgete kohtade eest astusid võitlusesse teiste seas ka meie omad eestlased Indrek Mägi, Karel Kutsar ja Andero Lusbo. Mõned võidud viidi küll Eestist välja, kuid loodetavasti kolmas etapp, mis tuleb juba 23. märtsil, nii palju võite välja ei vii.

Naiste klassis oli teistest üle Lätimaalt pärit Samanta Josta (KTM), kes käis poistega jõudu proovimas ka MX2 jun klassis. Teine koht jäi Sõmerpalu motoklubisse – mõlemas sõidus oli teine Kris Jalas (TM). Kolmas koht läks Lätti, Anastasija Ušakovale (KTM).

Superfinaali võitjad. Foto: MAARJA KAIVMX B klassis läks kaksikvõit Soome, võidu viis üle lahe Jere Lipponen (Kawasaki), teine oli Olli-Pekka Hörkkö (KTM), kolmas aga Tarmo Jaasi-Tamm (KTM, Motoklubi K & K).

MX C klassis oli palju võistlejaid, 28 – nad jagati kahte gruppi. Võitjaks tuli Kevin Partenen (Kawasaki, Äksi MK), teine oli Rivo Kaju (Yamaha, Viljandi VMK) ja kolmas Mihkel Kaarov (Kawasaki, Kagu MK).

MX2 jun arvestuses oli kiireim Läti mees Tomass Sileika (KTM), kes võitis kõik kolm sõitu, teine soomlane Patrik Raitala (KTM) ja kolmas Christopher Talli (KTM, Freedom Feelers). Võrriklassis oli rajal ka Jan Jakobson (KTM, KTM Racing Team), kes sai neljanda koha.

MX1 ja MX2 klassid sõitsid koos, kuna võistlejaid oli vähe. MX2 klassi kiireim oli Waltteri Koskinen (Honda), tema järel Karlis Podniksi ning Raigo Suija (Kawasaki, Viljandi VMK). Teises sõidus sai MX1 klassi ja kogu sõidu esimese koha Sõmerpalu oma poiss Karel Kutsar (KTM), kes edestas Mägi ja Lusbot. MX2 klassis tuli taas kiireimaks Koskinen, tema järel teine oli Podniks ja kolmas avasõidu katkestanud Aleksei Vinogradov (Kawasaki, Saku MK). Kolmandas sõidus oli kiireim vahepeal USAs treeninglaagris viibinud Ardo Kaurit, kelle jaoks oli laupäevane sõit sellel aastal tema esimene kodusõit ning kolmandas sõidus tuli ka sõiduvõit nii absoluudis kui ka MX1 klassis. Teine oli Mägi ja kolmas Roos. MX2 klassi võitjaks tuli Koskinen, teine oli Podniks ja kolmas Suija. Kokkuvõttes oli MX1 esikolmik Mägi, Lusbo ja Kaurit. MX2 klassis aga Koskinen, Podniks ja Suija.

Superfinaalis sai võidu Indrek Mägi, kes sai sellega koos ka 300eurose tšeki. Mägi edestas superfinaalis kolme sekundiga Karel Kutsarit, kes sai 100 eurot, ja 17,7 sekundiga Andero Lusbot, kes sai 50 eurot. Kindlasti on märkimisväärne ka see, et Karel Kutsar, kelle tsikli mootor jooksis viimases sõidus kokku, haaras kiirelt Adrenalin Arena renditsikli, mis on täiesti standardratas, ja suutis ennast teiseks sõita.

Järele on jäänud vaid kolmas etapp, mis toimub juba vähem kui kuu aja pärast, nagu öeldud, 23. märtsil ja ikka Adrenalin Arenal.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD